Φθηνό νουάρ τσέπης – 59 μικρά πεζά του Ανδρέα Μάριου – Σουσουρή

By on 02/11/2023

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΡΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Φθηνό νουάρ τσέπης – 59 μικρά πεζά

ISBN 978-960-303-291-5

ΣΕΛΙΔΕΣ: 140

ΤΙΜΗ: 8,48 ευρώ 

 

Ο Ανδρέας Μάριος – Σουσουρής επιστρέφει στην αγαπημένη του συγγραφική γειτονιά, αυτή των διηγημάτων. Εκεί που τα φώτα χαμηλώνουν, οι σκιές μεγαλώνουν και η νύχτα κρύβει ανομολόγητες ιστορίες της μέρας που πέρασε, εκεί η δαιμόνια πένα του Σουσουρή βρίσκει το καταφύγιό της.

 Όπως και στις «Ιστορίες του Χαράματος», που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις μας, οι λέξεις και στα 59 μικρά πεζά αυτής της συλλογής, πλάθουν με κλινική-σαρκαστική ακρίβεια ιστορίες ανθρώπων σημαντικά ασήμαντων. Ο Σουσουρής εμπνέεται από τα πιο ευτελή υλικά για να προσδώσει στους αντιήρωές του, τους εγκλωβισμένους στην ημιτελή ύπαρξή τους, μια όποια υπόσταση. Ίσως και ένα ελαφρυντικό…

   Μια κυράτσα της φιλήσυχης φυλής των νοικοκυραίων,  ένας εκ γενετής ηττημένος, ένας μικροαστός ηθικολόγος, ένα σπερματοζωάριο χωρίς πιστοποιητικό φρονημάτων, ένας αντιδραστικός καλικάτζαρος, συζητούν, φλυαρούν, σπαρταρούν για όλα και για τίποτα σε ατμόσφαιρα φθηνού νουάρ. 

   Και εσύ, διαβάζοντας τις ιστορίες του μικρού αυτού βιβλίου τσέπης, δεν ξέρεις τελικά αν θέλεις να γελάσεις, να κλάψεις ή απλά να κουρνιάσεις στο βολικό σου σκοτάδι.

 

ΦΘΗΝΟ ΝΟΥΑΡ ΤΣΕΠΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

2023

Ο Ανδρέας Μάριος Σουσουρής γεννήθηκε το 1981 στον Βόλο. Σπούδασε σενάριο και σκηνοθεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Διαβάτες της σκιάς» (διηγήματα, Momentum, 2014), «Ιστορίες του χαράματος» (μικρά πεζά σε δύο τόμους, Στοχαστής, 2015, 2016), «Ο Βαρκάρης» (νουβέλα, Γαβριηλίδης, 2018), «Πλατς» (διηγήματα, αποφθέγματα, γατοποιήματα, Κυαναυγή, 2021), «Φθηνό νουάρ τσέπης» (μικρά πεζά, Στοχαστής, 2023).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: