Σύσκεψη της Κ.Ο. Αμυνταίου του ΚΚΕ με γυναίκες «Κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ τα καθημερινά προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών και των λαϊκών οικογενειών»

By on 01/05/2024

Στο Αμύνταιο βρέθηκε την Δευτέρα 29 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κουζιάκη Τίνα, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με γυναίκες. Τη συζήτηση απασχόλησαν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενες, οι νέες μητέρες τα οποία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές αλλά και αγωνιστικής στάσης για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα. 

Τη συζήτηση, μεταξύ άλλων, απασχόλησε η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Αμυνταίου που αναγκάζει τους γονείς να ταξιδεύουν καθημερινά χιλιόμετρα σε όμορους Δήμους αλλά και οι τραγικές ελλείψεις και η επικινδυνότητα των κτιρίων των παιδικών σταθμών της περιοχής.

Η Τίνα Κουζιάκη τόνισε πως ιδιαίτερα στις ευρωεκλογές πρέπει να μπουν στο στόχαστρο οι πολιτικές της ΕΕ που οδηγούν σε αποκλεισμό παιδιών από την προσχολική αγωγή, τόσο στη χώρα μας όσο και στα υπόλοιπα κράτη μέλη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ μόλις το 34% στο μέσο όρο των χωρών έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες προσχολικής αγωγής ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών οι οικογένειες καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για δίδακτρα και τροφεία. 

«Τα παραπάνω είναι συνέπεια μίας πολιτικής που κοστολογεί τις ανάγκες των μικρών παιδιών, των νέων γονιών και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και τη σφραγίδα της ΕΕ η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης είναι μισόκλειστη με αποτέλεσμα ο αριθμός των παιδικών σταθμών, η λειτουργία τους, τα μέσα και οι υποδομές τους να είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και σε μεγάλο βαθμό βασίζονται στη φορομπηξία των δήμων.»

Κόντρα σε αυτές τις πολιτικές, τόνισε, χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα διεκδίκησης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για το δικαίωμα στην αναβαθμισμένη, ποιοτική, σύγχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Επιπλέον τη συζήτηση απασχόλησε η μεγάλη ανησυχία που προκαλείται από την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «Αν κάποιος θέλει να δει το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ, τότε θα αντικρίσει το φριχτό πρόσωπο της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Γιατί η ΕΕ, με τη στήριξη των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων πρωτοστατεί στους πολέμους στην Ουκρανία, στην Αφρική, στην Ερυθρά Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή.

Εξοπλίζεται σαν αστακός καλώντας τους λαούς «να προετοιμαστούν για πόλεμο», ψηφίζει πολεμικό προϋπολογισμό και δαπανά 240 δισ. για εξοπλισμούς, ενώ οι λαοί της γονατίζουν από την ακρίβεια, ετοιμάζει ευρωστρατό 5.000 στρατιωτών για να υπηρετήσει τη λεγόμενη «στρατηγική της αυτονομία» για να στέλνει στρατό όπου Γης, τη στιγμή που δεν μπορεί να στείλει γιατρούς στα νοσοκομεία και δασκάλους στα σχολεία, λόγω ‘’δημοσιονομικών αντοχών’’.»

Κλείνοντας τη συζήτηση τονίστηκε πως με πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης και τιμωρίας, αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΕΕ, δηλώνοντας ότι οι λαοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «Με πιο δυνατό ΚΚΕ για πιο ισχυρούς αγώνες αντεπίθεσης, αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Με πιο δυνατό ΚΚΕ για να δοθεί μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: