- Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια
- Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας
- Συγκεντρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
- Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς σε θέματα Τάξης και Ασφάλειας, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Άργους Ορεστικού
ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Επίσκεψη στον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Με αφορμή την κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Μάνος Γαβριηλίδης, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Πρόδρομο Ασλανίδη.
Σκοπός της επίσκεψής ήταν η ενημέρωση για το επίπεδο ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή βιομηχανικού ατυχήματος. Ο κος Ασλανίδης τόνισε τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης προς τους πολίτες και διαβεβαίωσε πως ο υποστηρικτικός ρόλος της διεύθυνσης επιτελείται άρτια όπως και ο συντονισμός με την πυροσβεστική, με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τις ομάδες εθελοντών.
Η συζήτηση προεκτάθηκε και στη δημιουργία κλιμακίου ΕΜΑΚ καθώς η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια που δεν διαθέτει, παρά την ύπαρξη πολλών και σημαντικών υδάτινων όγκων, κάτι που έχει αναδειχθεί και από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της κας Βέττα.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας είναι να ενώνει δυνάμεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
0 comments