Don't Miss
- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης
- Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19-01-2025)
- Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας – Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
Σημαντικές επεξηγήσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στην εστίαση-ξενοδοχεία- γυμναστήρια
By Voula Z on 07/07/2024
Περιθώριο 9 ημερών έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας, προκειμένου να θέσουν σε πλήρη λειτουργία την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εξαιρούνται, ωστόσο, η εστίαση – ξενοδοχειακός κλάδος – γυμναστήρια, στους οποίους η εφαρμογή θα αρχίσει πιλοτικά κατά το Σεπτέμβριο μήνα.
Σημαντικές επεξηγήσεις
- Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. σε έναν εργοδότη είναι ένας ο οποίος εντάσσεται στην εφαρμογή της κάρτας εργασίας και έχει υποκαταστήματα με δραστηριότητα (π.χ. ξενοδοχεία- εστίαση – γυμναστήρια) που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη, δεν υποχρεούται ο εργοδότης στην παρούσα φάση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στα υποκαταστήματα του.
- Εάν ο Κ.Α.Δ. υπάγεται σε υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, αλλά ο εργοδότης εκτελεί πολλές δραστηριότητες στον ίδιο χώρο εκ των οποίων μερικές δεν έχουν ακόμη υπαχθεί , τότε εξαιρείται από τη μη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας (π.χ. εάν ένα κατάστημα πουλάει ψωμί – καφέ – προϊόντα ζύμης και έχει, εκτός από το τμήμα πώλησης, τραπεζοκαθίσματα εξυπηρέτησης πελατών).
- Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. μιας επιχείρησης εντάσσεται στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας, αλλά δεν παράγει οικονομική δραστηριότητα που αποδεικνύεται με το Ε3, τότε λαμβάνεται υπόψιν ο δευτερεύων Κ.Α.Δ. που αποτελεί την κυρίαρχη (κύρια) οικονομική δραστηριότητα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος
0 comments