Σειρά συσκέψεων του Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη στην Αθήνα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του Δήμου Καστοριάς

By on 27/04/2024

Γ. Κορεντσίδης: «Αναδείξαμε στους κυβερνητικούς εκπροσώπους τις προτεραιότητες, αλλά και τις ανάγκες του Δήμου Καστοριάς»

 Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, πραγματοποίησε σειρά σημαντικών συναντήσεων και επαφών με κυβερνητικούς εκπροσώπους στην Αθήνα το διήμερο 25-26 Απριλίου 2024, έχοντας ως  στόχο την περαιτέρω  ανάπτυξη και ενίσχυση του Δήμου Καστοριάς. 

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Κωνσταντίνος Τσανούσας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθανάσιος Ρήμος και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς Πέτρος Τόσκος. 

Η ατζέντα των συναντήσεων περιελάμβανε:

  • Σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Βουλευτού Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπου Καραταγλίδη. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η εξέταση του αιτήματος που κατατέθηκε από την κα Αντωνίου, για τη δημιουργία Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά. 
  • Σύσκεψη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, όπου αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τρέχοντα προγράμματα αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου και η ένταξη του Δήμου Καστοριάς εκεί που έχει υποβάλει. 
  • Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του  Υπουργείου Εσωτερικών, όπου συζητήθηκε εκτενώς η εξέλιξη των έργων και η πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου Καστοριάς.   Να σημειωθεί πως προηγήθηκε επαφή του Δημάρχου Καστοριάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
  • Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν την  Μακεδνός Α.Ε. του Δήμου Καστοριάς και τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς. 

 «Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, αναδείξαμε τις προτεραιότητες, αλλά και τις ανάγκες του Δήμου Καστοριάς. Παρουσιάσαμε τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Δημοτική Αρχή και ζητήσαμε τη στήριξη του Κεντρικού Κράτους, ώστε  να υλοποιήσουμε άμεσα το όραμά μας για τον Δήμο μας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και να τους εκφράσω την εκτίμησή μου, για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν ως προς τις προτάσεις και τα αιτήματά μας, με στόχο την επίτευξη αποτελεσμάτων που θα ωφελήσουν τον Δήμο Καστοριάς», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: