Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελευθερία της Συνείδησης», στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

By on 16/04/2024

Σας καλούμε την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, να παρακολουθήσετε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελευθερία της Συνείδησης» που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Ελευθεριακό Σχήμα Κοζάνης και η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ελευθερία της συνείδησης και την αντίρρηση συνείδησης στο χθες και στο σήμερα.

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ «Ελευθερία της Συνείδησης» ερευνά και συζητά το φαινόμενο της αντίρρησης συνείδησης-άρνησης στράτευσης για ιδεολογικούς-πολιτικούς λόγους δίνοντας βήμα στους πρώτους Έλληνες και ξένους αντιρρησίες συνείδησης που περιγράφουν την αρχή των αγώνων τους ενάντια στο μιλιταρισμό.
Το ντοκιμαντέρ αναλύει την, περίπου έως σήμερα, κατάσταση του μιλιταρισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο και παρουσιάζει τις ιστορίες των πρώτων αντιρρησιών, που με μεγάλο προσωπικό κόστος κατάφεραν ένα ρήγμα στο κλειστό στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας ανοίγοντας το δρόμο για τη δημόσια πολιτική κοινωνική αμφισβήτηση του.

Σήμερα, που δυο μεγάλα πολεμικά μέτωπα είναι ενεργά τόσο κοντά μας και η συμμετοχή της χώρας άμεση, σας καλούμε να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και να πράξουμε για έναν κόσμο χωρίς κράτη, έθνη, πατρίδες.

 

Ελεύθερη Είσοδος 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: