«Πορεία Δημιουργίας» – Συνεχίζουμε δυναμικά με την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

By on 04/10/2023

Την Πανεπιστημιούπολη στα Κοίλα Κοζάνης, επισκέφθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας» της Π.Ε. Κοζάνης. 

Ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε και συνομίλησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με το εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν ζητήματα για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου καθώς και για τη συνεργασία των δύο φορέων, στο πεδίο της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Αμέσως μετά ο κ. Κασαπίδης επισκέφτηκε επιχειρήσεις που βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή στα Κοίλα. Στις συζητήσεις με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που αφορούν τις επιχειρήσεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής αρχής, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εισροή πόρων και χρηματοδοτήσεων στον επιχειρηματικό κόσμο, προς όφελος της τοπικής οικονομίας. 

Στη συνέχεια συναντήθηκε με στελέχη και εργαζόμενους της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και ενημερώθηκε για το αναπτυξιακό τους πλάνο, για την διαχείριση των αποβλήτων και τον σχεδιασμό της εταιρείας για την επόμενη περίοδο. 

This slideshow requires JavaScript.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Κασαπίδης συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας», επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Γουλών, Αυλών, Κρανιδίων, Καστανιάς και έκλεισε την περιοδεία του στο Δήμο Σερβίων, στο Πλατανόρρευμα. Στην ομιλία του, στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατανόρρευμα, καθώς και στις επαφές που είχε με τους πολίτες της περιοχής, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο Σερβίων και στις Τοπικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στα έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλο το Δήμο Σερβίων, προϋπολογισμού 5.670.000 ευρώ, με τις ωφελούμενες επιχειρήσεις να ανέρχονται στις 247. 

Η Περιφερειακή Αρχή, όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, «Στέκεται αρωγός με έργα και δράσεις, που έχουν ως στόχο την ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων». Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και στις δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου του ΤΟΕΒ Σερβίων. 

Ιδιαίτερα στάθηκε στη στελέχωση με κτηνίατρο μετά από 15 χρόνια του Κτηνιατρείου Σερβίων. Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κτηνοτρόφων του Δήμου Σερβίων που ικανοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η λειτουργία του αναβαθμισμένου Κτηνιατρείου, αποτέλεσε στόχο της Περιφερειακής Αρχής, ο οποίος επετεύχθη και συμπεριλαμβάνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα.

 

     

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: