Πολύ πίσω ο Μπάιντεν από Ευρωπαίους Νεοφιλελε…

By on 05/05/2021

Σχολιασμός – Σκέψεις του Μιχάλη Ραμπίδη                                                 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ

Η φορολογική μεταρρύθμιση ύψους 4 τρισεκατομμυρίων Δολαρίων που εισηγήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπάιντεν ενώπιον του Κογκρέσου στις 29/4/2021 αφορά το πρόγραμμα που ονόμασε «Σχέδιο για τις Αμερικανικές Οικογένειες» .

Πρότεινε να αυξηθούν οι φόροι στα έσοδα κεφαλαίων των επιχειρήσεων και των πλουσιότερων Αμερικανών για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιό του, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες, χωρίς να αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η φορολογική μεταρρύθμιση στηρίζεται στην αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή από το περίπου 37% σήμερα στο 39,6%. «Είναι καιρός οι αμερικανικές εταιρείες και το 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών να αρχίσουν να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί. Μετατρέπουμε τον κίνδυνο σε δυνατότητα, την κρίση σε ευκαιρία, τα πλήγματα σε δύναμη και δημιουργούμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τη Μεσαία Τάξη». 

«Αυτή την χώρα δεν την έκτισε η Wall Street, την έκτισε η Μεσαία Τάξη και την Μεσαία Τάξη την έκτισαν τα Συνδικάτα!  Ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε την οικονομία από κάτω προς τα πάνω. Οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν , αλλά αυτή τη φορά δεν θα τις πληρώσει η Μεσαία Τάξη, θα τις πληρώσουν οι πιο πλούσιοι. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί της Μεσαίας και της Εργατικής Τάξης έχασαν τις δουλειές τους στην πανδημία. Την ίδια ώρα 650 δισεκατομμυριούχοι στην Αμερική έβλεπαν την καθαρή αξία της περιουσίας τους να αυξάνεται πάνω από 1τρισεκατομμύριο δολάρια!», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όταν από το πρώτο και υψηλότερο «βήμα» του Κέντρου του καπιταλιστικού συστήματος ακούγονται αυτές οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις, είναι εντελώς παράλογο οι φτωχοί συγγενείς της «Wall Street» να θέλουν να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως ….

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διορισμένη – παντοδύναμη Κομισιόν και σε διακοσμητικό ρόλο  το αιρετό Ευρωκοινοβούλιο, με κάθε απόφασή της σχεδόν, συνθλίβει τους λαούς για τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Οι δυνατοί γίνονται ολοένα πολύ δυνατότεροι, οι Βόρειοι λαοί έναντι των Νοτίων πλουσιότεροι, σε μια ανύπαρκτη συνοχή και αλληλεγγύη ένωση κρατών, όπου τα κάθε είδους συμφέροντα κυριαρχούν.

Η φτωχή Ελλάδα για έντεκα συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται στο έλεος ενός τραπεζικού αισχροκερδούς παραλογισμού και διάφορων Fans. Προσπαθεί ανορθόδοξα να ορθοποδήσει, ξεπουλώντας τον εθνικό της πλούτο και δίνοντας ισχυρό και ανεξέλεγκτο προβάδισμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με παράλογα &  αδικαιολόγητα κίνητρα. Τελευταίο παράδειγμα το αναίσχυντο νομοσχέδιο για την Εργατική και Συνδικαλιστική «μεταρρύθμιση», που γκρεμίζει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών.  

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπάιντεν στο Κογκρέσο επιβάλλεται να προβληματίσει όλους τους ηγέτες των «ελεύθερων» κρατών. Η αισχροκέρδεια, η ασυδοσία, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των λαών, έχουν κι αυτά τα όριά τους …..

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: