Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συζητήθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών

By on 20/04/2024

Άτυπη διαβούλευση με αφορμή τη νέα πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών που αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο του 2024 πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Παρασκευής Λιόλιου και εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης συζητήθηκε η κατάταξη των καλλιεργειών και των εκτροφών που αποτελούν τομείς προτεραιότητας για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και το βαθμολογικό κριτήριο σύμφωνα με το οποίο αξιολογείται και μοριοδοτείται η δραστηριοποίηση σε κλάδους που αναδεικνύονται σε κάθε Περιφέρεια.

Στόχος είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με νέους αγρότες  οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην καινοτομία, επενδύοντας σε μια νέα μορφή αγροτικής παραγωγής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδείξει εμπράκτως πως βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει προοπτική  στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: