Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ζουράρι «Ελληνοτρόπιο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

By on 08/03/2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ζουράρι «Ελληνοτρόπιο», την Κυριακή 19 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Το βιβλίο του Κώστα Γ. Ζουράρι «Ελληνοτρόπιο, Άτακτα εξόριστης Ιλιαδορωμηοσύνης», πρόκειται να παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, ώρα 6 μ. μ., στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Καλλιόπη Βέτα, Βουλευτής Σύριζα Π.Ε. Κοζάνης – Ερμηνεύτρια, Ολυμπία Τσικαρδάνη, Φιλόλογος – Ποιήτρια, Γιώργος Χατζηπαντελής, Αρχιτέκτων – MSc Φιλοσοφίας και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει η Δήμητρα Καραγιάννη, Φιλόλογος – Συγγραφέας.

 

Ελληνοτρόπιο

Άτακτα εξόριστης Ιλιαδορωμηοσύνης

 

Ούτε μέρα-μεσημέρι σταμάτησε το σπίτι μου να πεισματώνει! Να πεισματώνει, ναι, σπίτι αλαστον, αλήστου πείσματος μνημοθήκη! Και να μη λησμονεί το εκείνο των χωροφυλάκων σχολικό μέρα-μεσημέρι. Κι εκείνους τους δυο! Τους δυό Τελχίνες με την σφιγμένη στο χαρακιασμένο μουστάκι «μεταγωγή» του ιατρού Ζουράρι, ανάμεσα στους δυό, προς Γεντή-Κουλέ ρέμα. «Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα σαν τα γυμνώσεις» από τον ειρηναίο ιατρό τους, μέρα-μεσημέρι… Και σαν γυμνώσεις το παιδοχτάχρονο βλέμμα που ανοίγει την εξώπορτα στους ασφαλίτες. Τους δυο. Και που κλείνει η εξώπορτα φεύγοντας οι τρεις. Με τον ιατρό ανάμεσα στους δυο. Και το παιδί το ένα, που τα ξέρει. Όλα.

 

Ο Κώστας Ζουράρις είναι πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι. Από το 1969 δίδαξε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Vincennes-Paris στο Παρίσι, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2005.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: