Παρέμβαση: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

By on 17/03/2022

Παρέμβαση: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Λαογραφικό μουσείο

    Η Παρέμβαση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα αφιέρωμα στην ποίηση που γράφτηκε για τη Μικρασία, αλλά και με ελεύθερες αναγνώσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης, τον Δήμο Κοζάνης και το ΣΥΝ-βιβλιοπωλείο, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, ώρα 7 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. 

   Την εκδήλωση πλαισιώνει ένα μουσικό αφιέρωμα στη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τις “Χίλιες φωνές” της Νατάσας Καραγιάννη (φωνή) και του Γιάννη Παπαευαγγέλου (πιάνο). Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Κουρού επιμελείται ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ για τον Γιώργο Σεφέρη, σε κείμενα της Ευτυχίας – Αλεξάνδρας Λουκίδου. 

     Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανάγνωση ποιήματος, μπορούν να επιλέξουν ποίημα με θέμα τη Μικρασία ή με άλλη θεματολογία. Συμμετοχή για τις αναγνώσεις μπορεί κανείς να δηλώσει στο e-mail: [email protected] ή στο 24610-29475.

     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, επομένως όσοι το επιθυμούν μπορούν να διαβάσουν ποίημα διαδικτυακά με σύνδεση μέσω zoom (απαραίτητο να δηλώσουν από πριν συμμετοχή για να τους σταλεί το link).

     Σύνδεσμος παρακολούθησης: 

https://www.facebook.com/paremvasiculture

    Έργο αφίσας: Ovid Kurtovich, “Η καταστροφή της Σμύρνης” (ελαιογραφία).

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: