Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο ‘’Τελος του κόσμου΄΄ στη Πτολεμαΐδα

By on 29/03/2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ   

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 – Το τέλος του κόσμου

Ο  Βασίλης Πρατσινάκης  την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο ‘’Τελος του κόσμου΄΄ στη Πτολεμαΐδα μέσα από  γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σ ένα πρόγραμμα με  έντεχνα, λαικα αλλά Κρητικά τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (‘’ΜΥΣΤΙΚΟ’’, ‘’ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’’,  ‘’ΒΑΡΔΙΑ’’, ‘’ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ’’) με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική.

Μαζι του οι Ηλιας Βελλής στο μπουζούκι και ο Αλέξανδρος Μακρης στη κιθάρα

Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.

Νέοι τραγουδοποιοί του εμπιστεύτηκαν τραγούδια όπως το ‘’Οι τρελοι του κόσμου’’ σε μουσική του Γιάννη Γεωργιλά και στίχους Έλλης Καραμόσχλου, αλλά και η ‘’Κιτρινη Σκόνη’’, και ‘’Γύρω κόσμος’’ σε μουσική Παναγιώτη Δόβρη και στίχους Κωνσταντίνου Χρυσανθάκη

LINK

Και από το δισκο ‘’Αγριος ανεμος’’

https://youtu.be/pg9vFmfAtGw

https://youtu.be/sqHfPXaUXOw

https://youtu.be/CVqSW5Nrh0I

https://youtu.be/2OpDOgKUCuQ

https://youtu.be/uDe2WFvkZIA

https://youtu.be/lM0Hoy4-4CY

Από live εμφανισεις

https://youtu.be/t4_OY2ZaWRI

https://youtu.be/oiCxLbnl_JU

https://youtu.be/mfgmQMI0zJs

https://youtu.be/IrGi5VhnvZk

https://youtu.be/nLvWLR3nJY0

https://youtu.be/gl5rlLCJcX0

https://youtu.be/aytcjdnslH4

https://youtu.be/C0EcH0TmtDQ

https://youtu.be/-4cz4JJnH7I

https://youtu.be/b-A7ubd6Pe4

https://youtu.be/zJepjPAKjQk

https://youtu.be/D0yRktXmUz4

https://youtu.be/qBfNagWki2M

social media ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ

fb page

twitter https://twitter.com/VPratsinakis

youtube channel

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το τελος του κοσμου

Κωνσταντινουπολως 21, Πτολεμαιδα

Έναρξη: 21:30

Κρατήσεις: 6984254765

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: