Νομοσχέδιο για την προστασία του διασυνοριακού πάρκου Πρεσπών

By on 05/03/2011

 

ΠΡΕΣΠΕΣΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής έχει ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα, Αλβανία και ΠΓΔΜ που αφορά τη δημιουργία δεσμευτικού πλαισίου για την προστασία του Πάρκου Πρεσπών.
Πηγή:ΑΠΕ

 

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισής της από την ΕΕ, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

 

Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, βασικός σκοπός της συμφωνίας που υπεγράφη είναι η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των τριών όμορων χωρών, βάσει των σύγχρονων διεθνών κατευθύνσεων για την προστασία της φύσης, τη διαχείριση των υδάτων και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Η συμμετοχή της ΕΕ, αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση για τη συνέχιση της απρόσκοπτης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και ενισχύει τις δυνατότητες εξασφάλισης οικονομικής υποστήριξης μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: