«Νήματα» του χειμώνα και της Άνοιξης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

By on 20/03/2024

 «Παραμύθια σε …κλωστή» 

Ή

«Πιάσε την άκρη της κλωστής, στο παραμύθι έλα να μπεις», εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΜΑΝΙΔΟΥ 

Τα ΝΗΜΑΤΑ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 συναντήθηκαν με την αφηγήτρια-εμψυχώτρια Σοφία Καλμανίδου και τον μουσικό Μάρκο Βαλαβάνη στον φιλόξενο τόπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας. 

Παραμύθια λαϊκά και έντεχνα, ένα ποτάμι, ένας χρυσαετός, ένα ποτάμι ακόμα που ψάχνει τον ξεχωριστό του τρόπο του να μιλήσει, ΝΗΜΑΤΑ της αφήγησης που επιμελήθηκε η Σοφία Καλμανίδου, ΝΗΜΑΤΑ της μουσικής που επιμελήθηκε ο Μάρκος Βαλαβάνης. 

Τραγούδια, ολοκαίνουρια, σε στίχους της Σοφίας και μουσική του Μάρκου, μια συντροφιά που δημιουργήθηκε  και συμπορεύτηκε από τα νήματα της ύφανσης στα νήματα της αφήγησης και της μουσικής, σε τρεις συναντήσεις με παιδιά, νέους, ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, ημέρα Σάββατο, και ώρα απογευματινή. Τα Σάββατά μας γέμισαν μέσα από αυτή τη συνάντηση έξω και μέσα στη Βιβλιοθήκη. Γέμισαν από τους ανθρώπους που μας περίμεναν, μας φιλοξένησαν, μας κέρασαν παραμύθια και τραγούδια. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αχιλλέα Τσακιλιτζίδη και τον Γιάννη Μητρούλη που μας συντρόφεψαν το δεύτερο Σάββατο, χαρίζοντάς μας -σε μια ξεχωριστή για τη συγκίνηση στιγμή- 23 από τα μετάλλια που οι ίδιοι αξιώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια «ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ» με τον ολόδικό τους τρόπο «ΜΑΖΙ». 

Ευχαριστούμε την ψυχολόγο Αγάπη Τερζοπούλου που συμμετείχε στα ΝΗΜΑΤΑ «Παραμύθια σε… κλωστή»  μαζί με τη δική της συντροφιά παιδιών και συναδέλφων. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συντρόφεψαν και τα τρία αυτά Σάββατα. Τους εθελοντές του Συλλόγου, της Βιβλιοθήκης και τους εθελοντές του Τμήματος Εργοθεραπείας Π.Δ.Μ.. Τα ζαχαροπλαστεία ΡΩΞΑΝΗ για τα φιλέματα.

Τον Φάνη Τοψαχαλίδου για την εξαιρετική και πάλι οπτικοακουστική καταγραφή –και μαρτυρία πλέον- των ΝΗΜΑΤΩΝ του Σαββάτου.

*

Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν ανταποκριθεί και συμμετέχουν ως τώρα στα ΝΗΜΑΤΑ, αυτό το ετήσιο πρόγραμμα που έχει εκκίνησή του τον κόσμο της αναπηρίας και διασχίζει τη γέφυρα, για να συναντηθεί και να πάρει μαζί του τον κόσμο τον «χωρίς» αναπηρία. Η συνάντηση είναι πάντα και μια επιλογή. Επιλογή και των δύο. Η συνάντηση είναι πάντα και ένα κάλεσμα. Κάποιος καλείς και κάποιος ανταποκρίνεται.

Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν ως τώρα συνειδητοποιήσει κατ’ ουσίαν την αναγκαιότητα της συνάντησης και έχουν προχωρήσει προς τη γέφυρα. Η ωφέλεια είναι αμφίπλευρη πάντα. 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: