Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο κηπουρός» του Θανάση Στ. Καρανάνου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

By on 14/07/2023

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο κηπουρός» του Θανάση Στ. Καρανάνου από τις Εκδόσεις Παρέμβαση. Πρόκειται για μυθιστόρημα μυστηρίου, που κινείται χρονικά ανάμεσα στο σήμερα και την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Ο πρωταγωνιστής, Νίκος Φρανζής, θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή, μετακομίζει σε άλλη πόλη και ξεκινά να δουλεύει ως κηπουρός. Μία τυχαία ανακάλυψη στην αποθήκη του αρχοντικού θα ανατρέψει τα έως τότε δεδομένα. Πόσο θα επηρεάσει τη δική του ζωή και των ενοίκων; Παράλληλα, το αμαρτωλό παρελθόν της προηγούμενης γενιάς, κατά τα αμφιλεγόμενα χρόνια της γερμανικής κατοχής, εξακολουθεί να αποτελεί ένα αγκάθι για την καθημερινότητα των ηρώων, υπενθυμίζοντας πως τίποτα δε μένει ανεπηρέαστο στο απυρόβλητο του χρόνου. 

*Έργο εξωφύλλου: Κώστας Ντιός

***

     «Ο Νίκος Φρανζής αναλαμβάνει κηπουρός σε ένα αρχοντικό στο οποίο ζουν μόνες τέσσερις γυναίκες. Οι δύο είναι αδελφές και ιδιοκτήτριες, ανύπανδρες, μία είναι η μαγείρισσα και η τέταρτη, η νεότερη, η οικονόμος. Μετά από λίγο καιρό αρχίζει και ανακαλύπτει άγνωστα πράγματα για τους ενοίκους του σπιτιού. Ένα υπόγειο κάτω από την αποθήκη, ένα τούνελ που οδηγεί από το εσωτερικό του σπιτιού στον εξωτερικό χώρο και ένα κρυφό δωμάτιο. Αργότερα, μέσα σε ένα βιβλίο βρίσκει ένα σημείωμα που τον οδηγεί σε ένα σημείο στο υπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκεται η κάβα. Από κει και πέρα μια σειρά γεγονότων και ευρημάτων  τον οδηγούν στην ανακάλυψη της ιστορίας των ιδιοκτητών και στον ρόλο της οικονόμου, η οποία είναι κόρη του… 

     Ένα μυθιστόρημα που η σειρά των ανακαλύψεων και των γεγονότων φτάνουν από την Κατοχή έως σήμερα».

***

O Θανάσης Στ. Καρανάνος είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Από τις Εκδόσεις Παρέμβαση κυκλοφορεί, επίσης, το βιβλίο του «Η εκδίκηση».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: