Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ανεκπλήρωτη ζωή» του Αναστάσιου-Μάριου Μιχαηλίδη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

By on 29/11/2022

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ανεκπλήρωτη ζωή» του Αναστάσιου-Μάριου Μιχαηλίδη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση.

Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή τριάντα δύο ποιημάτων μικρής έκτασης, αποστάγματα των σκέψεων του πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού τους περί ζωής. Μέσα από το υποβλητικό σκηνικό κάθε ποιήματος ο συγγραφέας βρίσκει έναν ευρηματικό τρόπο να μιλήσει για την ύπαρξη και τα ερωτήματα γύρω απ’ αυτή, συμπαρασύροντας και μας στην αναζήτηση των απαντήσεών τους. 

 

***

«Ο αχός της “Ζωής” ψιθυρίζει στα παράθυρα των σπιτιών και τους λέει το τραγούδι που δεν τραγουδήθηκε ακόμα, την αλήθεια που δεν ειπώθηκε. Το ταξίδι του είναι μεγάλο και δύσκολο, ίσως να μην καταφέρει να το τελειώσει ποτέ,  αν δεν σιωπήσουν οι ιαχές του μίσους. Μέσα σε απόλυτη ησυχία ο κόσμος θα γίνει λίγο πιο φωτεινός και η ομορφιά θα ξεγλιστρήσει μέσα από τα πυρακτωμένα χείλη, για να συναντήσει την «Ανεκπλήρωτη Ζωή», όπου μια στάλα της μπορεί να κάνει τη διαφορά».

 

 

Ο Αναστάσιος-Μάριος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2000 στη Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή τα τελευταία δύο χρόνια. Αρκετά από τα ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας, όπως η «Παρέμβαση», η «Οδός Πανός»  κ.ά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: