Μπλόκο Αγροτών Κόμβου Φιλώτα: Κάλεσμα σε κλείσιμο του τελωνείου Νίκης Τρίτη 13/02

By on 13/02/2024

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα επιβίωσης μας.

  • Κλείνουμε το τελωνείο Νίκης την Τρίτη 13/02/24, για όλα τα φορτηγά και ΙΧ 12:00 με 13:00 και στη συνέχεια μόνο για τα φορτηγά έως τις 16:00.

(συνάντηση στις 10:30 στον κόμβο Φιλώτα, για να μετακινηθούμε όλοι μαζί)

Με αυτό τον τρόπο κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους αντιπροσώπους μας.

Τονίζουμε ότι χρήματα υπάρχουν και κάτω από τον πάτο του βαρελιού αλλά εκείνα τα κρατάνε για λίγους. Δε δεχόμαστε ψίχουλα, θέλουμε να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα φτάνουν φθηνά στην κοινωνία.

Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας.

  • Αιτήματα των αγροτικών μπλόκων της χώρας

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:

– Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου

– Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα

– Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι “Ελληνοποιήσεις” προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΚΟΥ

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: