«ΜΙΞ ΜΑΞ ΜΕΞ» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

By on 04/07/2024

Tην Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Παιδιατρικό Κέντρο «Κιβωτός», την Καλλιτεχνική Ομάδα «Εν Δυνάμει» και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, παρουσιάζουν τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Μιξ, Μαξ, Μεξ» στις 9 και 10 Ιουλίου 2024 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρωτίστως στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υπό την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» [ΕΥΔ ΠΔΜ]) και τη συνεργασία πολλών φορέων (Κιβωτός, Εν Δυνάμει, ΔΩΚ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας / Τμήμα Εργοθεραπείας & Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Ηλιαχτίδα, ΟΑΠΝ και ΚΔΒΚ).

Σημαντικές αφορμές για την επανάληψη του έργου αποτέλεσαν το «αγκάλιασμά» της από τους ανθρώπους της πόλης και όχι μόνο, η χαρά της συμμετοχής τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων καθώς και η ανάγκη επικοινωνίας και μοιράσματος ενός μοντέλου συμπερίληψης μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής.

Λίγα λόγια για το έργο:

“Αγαπητοί φίλοι αγαπητές φίλες, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την μοναδική περιπέτεια του Μιξ, της Μαξ και του Μεξ…

Μιξ, Μαξ, Μεξ… ακόμη και εμείς μπερδευόμαστε να ξεχωρίσουμε ποιο όνομα αντιστοιχεί σε ποιον…αλλά μας είναι εντελώς ξεκάθαρο πως αυτοί οι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες έγιναν φίλοι.

Φαίνεται πως το Μ και το Ξ είναι τα δύο γράμματα που τους ενώνουν… Αλλά τι άλλο άραγε να τους ένωσε κι έγιναν φίλοι;;;

Ο Μιξ είναι ένας γάτος. Ένας ιδιαίτερος γάτος με λαμπερό τρίχωμα και ελληνική κατατομή…Η Μαξ είναι ένα κορίτσι που πολύ θέλει ένα ζώο, ένα φίλο, ένα σύντροφο…Και ο Μεξ, ο Μεξ είναι ένα ποντίκι, με σούπερ απίθανες ιδέες και σχέδια!

…και ξαφνικά μια μέρα συμβαίνει το αναπάντεχο στη ζωή του Μιξ μέσα σε μια στιγμή …μια στιγμή σαν αυτές που φέρνουν στη ζωή μας τα πάνω κάτω… Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που η Μαξ ζήτησε από τους γονείς της ένα ζώο….”

Λίγα λόγια για εμάς

Η «Κιβωτός» έχει την «τιμή» να είναι το πρώτο Παιδιατρικό Κέντρο, στην Ελλάδα, Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. που λειτουργεί με άδεια δημόσιας αρχής από το 2000 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στον Άργιλο Κοζάνης.

Η «Κιβωτός» φέτος γιορτάζει τα 24 χρόνια «πλεύσης» της στον χώρο της αναπηρίας. Μέχρι σήμερα υποστηρίξαμε πάνω από 2.000 παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη και τις οικογένειές τους από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τα αμιγώς θεραπευτικά προγράμματα, υλοποιούμε διάφορες δράσεις στην κοινότητα.

Δράσεις στις οποίες συμμετέχουν άτομα με και χωρίς αναπηρίες, οι οποίες έχουν στόχο να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να εξοικειώσουν την κοινότητα σε ζητήματα που αφορούν την αναπηρία.

Στόχος μας είναι μια κοινωνία συμπεριληπτική, αποδοχής όπου όλοι οι άνθρωποι είμαστε μέλη της, χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα.

Το 2019 η ιστορία “Μιξ Μαξ Μεξ” έγινε δράση για την κοινότητα. Συγκεκριμένα έγινε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των παιδιών για την αναπηρία με περιήγηση, σε τοιχογραφημένα με σκηνές παραμυθιού σπίτια του Αργίλου, αφήγηση και βιωματικές δράσεις.

Το 2023 η δράση «Μιξ Μαξ Μεξ» έγινε θεατρική παράσταση και αυτό διότι στο δρόμο της αποκατάστασης, στα 24 χρόνια λειτουργίας μας, «συναντηθήκαμε» με τις τέχνες.

Συνεχώς χρησιμοποιούμε στοιχεία από τον χώρο των τεχνών τόσο στην εξατομικευμένη θεραπευτική πράξη όσο και σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα.

Αναφορικά με την παράσταση που θα παρακολουθήσετε, εμείς το θέατρο και την μουσική, τα χρησιμοποιήσαμε ως θεραπευτικά εργαλεία.

Στην προετοιμασία της παράστασης Μιξ Μαξ Μεξ περάσαμε αρκετούς μήνες θέτοντας και επαναπροσδιορίζοντας θεραπευτικούς στόχους για το κάθε παιδί.

Το θέατρο έγινε το λειτουργικό αποτέλεσμα στις θεραπείες των παιδιών μας.

Αλλά σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν ήμασταν μόνοι μας.

Αρχικά μοιραστήκαμε τη σκέψη μας με τους γονείς των παιδιών μας, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη προθυμία για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Συνεργαστήκαμε και καθοδηγηθήκαμε από καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής για να μοιραστούμε την ιδέα αυτή: την καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν δυνάμει» και σκηνοθέτιδα της παράστασής μας Ελένη Δημοπούλου, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης Γιώργο Τζούκα και την χορογράφο Μέλπω Βασιλικού.

Η μουσικοθεατρική παράσταση βασίζεται στο παραμύθι «Η ιστορία του Μιξ, του Μαξ και του Μεξ» του Λουίς Σεπούλβεδα και είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας

  • του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Κιβωτός»
  • της Ομάδας «Εν δυνάμει» και
  • του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

“ΚΙΒΩΤΟΣ ΑμεΑ”, “Εν Δυνάμει”, Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ελένη Δημοπούλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Ελένη Δημοπούλου
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΣΥΝΘΕΣΗ Γιώργος Τζούκας
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Χρήστος Κτιστάκης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Μέλπω Βασιλικού
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΣ Richard Anthony,Ηλιάδης Κυριάκος

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΞ ΤΟΥ ΜΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΞ, η καταπληκτική περιπέτεια του γάτου με το ελληνικό προφίλ, ενός ποντικού και του αγοριού που ζούσε μαζί τους».

Συγγραφέας: Λουίς Σεπούλβεδα
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Εκδόσεις: Όπερα

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Βαΐτσα Βλάχου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Ελένη Δημοπούλου, Μηνάς Θεοδωράκης, Κατερίνα Τσιάρα

* Στο τελικό κείμενο συμμετείχε το πλήρωμα της Κιβωτού.

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ
Ελένη Δημοπούλου, Μέλπω Βασιλικού

*Το κείμενο που ακούγεται στην σκηνή «ΟΝΕΙΡΟ» γράφτηκε από την Αθηνά Κρανίδη ειδικά για την παράσταση.

ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μηνάς Θεοδωράκης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΤΟ ΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙ»

Μουσική: Αθηνά Κρανίδη, Μηνάς Θεοδωράκης, Κατερίνα Τσιάρα

Επι σκηνής
Ραφαήλ Αδαμόπουλος, Ελευθερία Αφεντουλίδου, Βασιλική Βαλιάκα, Ολυμπία Βλιαγκόφτη, Βόντσα Βάγια, Ευάγγελος Γεωργούλας, Στυλιανή Γιαννοπούλου, Γιώργος Γκαντώνας, Γεωργία Γκατζιούφα, Στέλλα Γκατζιούφα, Σωτήρης Γκατζιούφας, Κωνσταντίνος Γκοβεδάρος, Δωρίνα Γρίβα, Άρης Γυλτίδης, Δημήτρης Δισερής, Παναγιώτα Δισερή, Χρήστος Δισερής, Γιώργος Δουγαλής, Ευγενία Δουγαλή, Δημοσθένης Ευαγγέλου, Κυριάκος Ηλιάδης, Άννα Θεοδωρίδου, Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, Μηνάς Θεοδωράκης, Γιάννης Καρακαλπατσίδης, Χριστίνα Καραμάνου, Αναστασία Καράμπελα, Κωνσταντίνος Κουκαλιάρης, Άννα Κουτσιούκη, Αθηνά Κρανίδη, Κωνσταντίνα Κρίνου, Ευθύμης Λαβαντσιώτης, Ορέστης Λάμτσια, Μαρία Λασκαρή, Ευρυδίκη Μαγουλοπούλου, Μυρτώ Μητσιάκου, Νικάνορας Μπιλιώνης, Βασιλεία Μπλιούμη, Δημητρία Μπλιούμη, Χριστίνα Μπλιούμη, Κώστας Μπλιούμης, Παναγιώτης Μωυσιάδης, Μαγδαληνή Νατσιοπούλου, Νικόλαος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, Ζηναΐς Παπαγόρα, Χρήστος Παπαγόρας, Γιώργος Παπαθανασίου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Εύα Παπαπλιούρα, Ειρήνη Παυλίδου, Κωνσταντίνος Πενέκελης, Πολυζώη Υρώ, Αστέρης Ρουσιάδης, Μενέλαος Σιαμπανόπουλος, Χρυσάνθη Σιαπέρδα, Θανάσης Σιαπέρδας, Νίκος Σιδέρης, Σκούρτη Ειρήνη, Φώτης Καραμάνος, Θοδωρής Λεούδης,  Κατερίνα Παυλίδου, Νίκος Τανάγιας, Δημήτρης Ταρτάρας, Ιωάννα Τερζή, Κατερίνα Τουρτούρα, Μάριος Τσαβδαρίδης, Θάνος Τσεπραηλίδης, Κατερίνα Τσιάρα, Ευαγγελία Τσιώγκα, Γιώτα Φλώρου, Δήμητρα Φλώρου, Μάρθα Φλώρου, Χριστόφορος Χαραμής, Αλεξάνδρα Χατζή, Μαρία Χλιαρά.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΒΙΟΛΙΑ Α
Λουντμίλα Αχιμπάλοβα Στυλιανή Κάτανα, Δημήτρης Τάτσινας, Ευαγγελία Βλιαγκόφτη, Κωνσταντίνα Παπαζήση, Μαρία Παγκαρλιώτα, Θωμάς Κυρατζόπουλος, Θεόδωρος Κυρατζόπουλος, Διαμαντής Ιωαννίδης, Φίλκα Μαρία, Καράουστα Σωτηρία.

ΒΙΟΛΙΑ Β
Ανθή Αργυροπούλου, Αναστασία Αγατσίκογλου, Χρύσα Ρουσοπούλου, Αγάπη Τουρτούρα, Βασιλική Χονδρογιάννη, Αχιλλέας Θεοφάνους.

ΒΙΟΛΑ
Τριανταφύλλου Δημήτρης

ΤΣΕΛΟ
Δώρα Τανή
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος

ΦΛΑΟΥΤΟ
Χριστίνα Τανή

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ
Θοδωρής Παπαβασιλείου
Μαρία Δάλλα

ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΑΛΤΟ
Λάζαρος Ασκαρίδης

ΤΡΟΜΠΕΤΑ
Κώστας Ανδρεόπουλος

ΚΡΟΥΣΤΑ – ΝΤΡΑΜΣ
Φώτης Βακουφτσής
Σωτήρης Κουτσουνάνος

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
Μάρκος Καραπάτσιος

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ – ΠΛΗΚΤΡΑ
Ευάγγελος Μαραμής

ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ιωάννης Ζάμκος, Αθανάσιος Κυργιαζόγλου, Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Φωτεινή Τσακνάκη, Βασιλική Κοκαλιάρη.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΟΠΡΑΝΟ
Αργυροπούλου Μαρία
Βαλιάκα Βασιλική
Γρηγοράκου Μπέτη
Δεσποινιάδου Ραφαηλία
Ελευθεριάδου Κατερίνα
Λουκμάνοβα Νέλλη
Νίκου Ιωάννα
Σουλιώτη Νάνσυ
Τζιδημοπούλου Κατερίνα
Χατζηευστρατίου Άννα

ΑΛΤΟ
Αγκιμπάλοβα Ελένη
Βαλιάκα Λήδα
Γκαντιά Κατερίνα
Γκατζόφλια Άννα
Δεληγιαννίδου Δώρα
Διάφα Φωτεινή
Καραγεώργου Ελένη
Καρακλάνη Ιωάννα
Μάρα Κατερίνα
Μήτκα Παναγιώτα
Παπαδοπούλου Αγγελική
Σιακαβάρα Λένα
Τζήμκα Τζένη
Τονίδου Κωνσταντίνα
Τσιάρα Φωτεινή
Χασιωτη Δήμητρα
Χατζηαναστασίου Λεοντία

ΤΕΝΟΡΟΙ
Γελαδάρης Γιώργος
Καλαϊτζής Παναγιώτης
Κουζιάκης Μιχάλης
Μάρας Ζήσης
Στάμκος Νίκος
Χανταβαρίδης Χρήστος

ΜΠΑΣΟΙ
Γκουζγκούνης Νικόλαος
Τζανίδης Σταύρος
Σιδέρης Νίκος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΚΑΣ
Βαΐτσα Βλάχου, Κυριάκος Ηλιάδης, Μαρία Λασκαρή, Ειρήνη Τσιαμπαλή, Δήμητρα Φλώρου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ
Richard Anthony, Ορέστης Δημόπουλος, Κυριάκος Ηλιάδης, Χρήστος Παπαγόρας, Γρηγόρης Τράγιας

*Ένα μέρος των σκηνικών κατασκευάστηκε με τα υλικά που έκανε δωρεά στην «ΚΙΒΩΤΟ» η εταιρεία «ENEL GREEN POWER HELLAS.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μάρθα Φλώρου

VIDEO DRONE
Βαλάντης Χατζηζήσης, Βασίλης Βασιλειάδης

VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΡΤΙΤΛΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ολυμπία Βλιαγκόφτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΡΤΙΤΛΩΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Ιουλία Γκαλίνα, Richard Anthony, Γιώργος Βαμβακάς.

ΗΧΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κατερίνα Κατσιάνα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ηλίας Γιώτας, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας (ΠΟΑμεΑ ΔΜ)

*Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων κάντε κλικ στο https://www.ticketservices.gr/event/kozani-mix-max-mex/?lang=el 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

  

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: