“Μάγεψε” η καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών

By on 14/06/2024

«Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα»
– Πλάτων –

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η καθιερωμένη, πλέον, καλοκαιρινή συναυλία, που πραγματοποίησε το βραδάκι της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών και ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Μουσικών, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ξεχωριστό μουσικό «χρώμα» στις  εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Γρεβενών.

Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, συμμετείχαν μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές της δομής, υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Γιάννη Παπαστεργίου, ενώ το κοινό παρακολούθησε τη μουσική βραδιά δωρεάν. 

Μουσικά σχήματα κιθάρας, πιάνου, βιολιού και φωνητικά σύνολα, μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, διαμορφώνοντας μια κεφάτη και δροσερή ατμόσφαιρα, με το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού να  αποτυπώνει την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτσμού, Χρήστος Χαντές.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Δήμαρχος, απέδωσε τα εύσημα στο διδακτικό προσωπικό και εξήρε την προσφορά του Δημοτικού Ωδείου στην πολιτιστική παιδεία του τόπου. «Σήμερα, ως νέα Δημοτική Αρχή, πήραμε ένα ισχυρό μήνυμα από το Δημοτικό μας Ωδείο: Ένα μήνυμα ότι εδώ συντελείται κάτι πολύ καλό, πολύ ενδιαφέρον, που συμβάλλει καθοριστικά στη προσπάθεια ανάδειξης και προαγωγής του μουσικού πολιτισμού στο τόπο μας  και ανεβάζει την ποιότητα της ζωής μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και να είστε βέβαιοι πως θα το κάνουμε. Συγχαρητήρια στους καθηγητές και όλους τους μαθητές για την άψογη δουλειά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. 

This slideshow requires JavaScript.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: