Κοινά έργα σε διασυνοριακές περιοχές Ελλάδας-Αλβανίας

By on 05/03/2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΚοινά έργα, για την υλοποίηση των οποίων εμπλέκονται φορείς από την Ελλάδα και την Αλβανία προωθεί το διασυνοριακό πρόγραμμα IPA “Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013”, με στόχο την αύξηση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού και τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 8η Μαρτίου 2011 και ήδη φορείς από τις επιλέξιμες περιοχές των δύο χωρών επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατάθεση των προτάσεων.
Πηγή:ota.gr


Μάλιστα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα εξετάσει, τις προτάσεις που θα κατατεθούν και στη συνέχεια -εφόσον λάβουν την έγκριση- θα τις καταθέσει στην Υπηρεσία Διαχείρισης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Ιωάννης Αντωνιάδης “μέσα από αυτά τα έργα προωθούνται κοινά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία”.

Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος είναι οι Περιφέρειες Ηπείρου (νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας), Δυτικής Μακεδονίας (νομοί Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών) και Ιονίων Νήσων (νομός Κέρκυρας) στην Ελλάδα, καθώς και τα Διαμερίσματα Αργυροκάστρου, Κορυτσάς και Αυλώνας στην Αλβανία.

Ο νομός Γρεβενών συμμετέχει ως όμορη περιοχή.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: