Κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ Πέμπτη 13 Ιουνίου στο ΛΚΔΜ και 3ωρη στάση εργασίας

By on 10/06/2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΕΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΣΤΟ 8:00πμ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΚΑΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8πμ-11πμ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε

Το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια μετά από απόφαση του Δ.Σ συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και δίνει όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία της.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες). Είναι μια ΣΣΕ που υπογράφεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με όλους τους μνημονιακούς νόμους να ισχύουν στο ακέραιο με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να είναι σε εξέλιξη δεδομένα που οξύνουν τον ανταγωνισμό για μεγιστοποίηση του κέρδους με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους (μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, ατυχήματα κ.ά.).

Παλεύουμε την στάση εργασίας με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας διεκδικώντας :

Πλήρη εφαρμογή της  Σ.Σ.Ε. για όλες τις ειδικότητες σε ορυχεία και σταθμούς για όλο το έκτατο προσωπικό (οκτάμηνα –εργολαβία). Να είναι η σύμβαση κλαδική και όχι ομοιοεπαγγελματική.

Παλεύουμε για μετρά υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Αύξηση 13 % στους μισθούς με την νέα ΣΣΕ ως ελάχιστη αναπλήρωση των απωλειών της μνημονιακής δεκαετίας.

Παλεύουμε ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πώληση και κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων. Για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.      

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής (Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας) και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για στήριξη του αγώνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες να συμμετέχουν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας (8πμ-11πμ) την Πέμπτη 13/6/2019 και στην συγκέντρωση στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ στις 8 π.μ.  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Skip to toolbar