Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

By on 02/04/2024

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (02-04-2024) εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. ΣΠΑΝΟΥΔΗ Κωνσταντίνο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης τόνισε πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αυτισμό.

 

Ακολούθως, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός  Διευθυντής κ. ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ Ηλίας, καλωσόρισε τα παιδιά και τους συνοδούς των Συλλόγων «Ηλιαχτίδα», «Ταξιδευτές της Ελπίδας» και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κοζάνης-Άνω Κώμης, όλους τους προσκεκλημένους, τους παρευρισκόμενους, καθώς και τους αξιόλογους ομιλητές που με τις γνώσεις τους ανέδειξαν τις ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, συμβουλεύοντας το αστυνομικό προσωπικό για τους τρόπους προσέγγισης αυτών, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών στα οποία εμπλέκονται.

This slideshow requires JavaScript.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση των μαθητών στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, στις οποίες δεν ήταν απλοί θεατές, αλλά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο ως βοηθοί τροχονόμου, εκφωνητές του Κέντρου Επιχειρήσεων, αλλά και ως δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αποκτώντας αυθεντικές εμπειρίες ως προς το λειτούργημα του αστυνομικού. Ταυτόχρονα, μοιράστηκαν συμβολικά δωράκια ως ένδειξη χαράς για την παρουσία τους στη σημερινή εκδήλωση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: