ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. – Ενημερωτική εκδήλωση στα Πλατάνια για τον νέο κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

By on 10/06/2024

Hungry Bin: Ο «πεινασμένος» κάδος για εξωτερικούς χώρους από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. με την υποστήριξη της Eurobank έρχεται στην Κοζάνη με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, στις 10πμ, επί της οδού Κακριδή με Σικελιανού γωνία στην περιοχή Πλατάνια Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή Δημοτικού σχολείου, για τον νέο κάδο απόρριψης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, τον Δήμο Κοζάνης και την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, με την υποστήριξη της Eurobank.

Λίγα λόγια για τους Hungry Bins

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. στο πλαίσιο ενίσχυσης των σημείων συλλογής της σε όλη τη χώρα, με την υποστήριξη της Eurobank, δημιούργησε τους Hungry Bins, κάδους εξωτερικού χώρου για απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 

Οι Hungry Bins είναι οι νέοι κάδοι της εταιρείας και συνδυάζουν την τέχνη με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Οι κάδοι έχουν φιλοτεχνηθεί με 8 διαφορετικά σχέδια από τον street artist SAME84 (Υλοποίηση παραγωγής elcproductions) με πεινασμένα πλασματάκια που είναι έτοιμα να «καταβροχθίσουν» μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και tablet αλλά και δοχεία τόνερ και μελανιών. 

Οι συγκεκριμένοι κάδοι χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους όπως πλατείες και πολυσύχναστα μέρη, σε κεντρικά σημεία 9 Δήμων της Ελλάδας (Αττική, Καλαμαριά, Λάρισα, Κατερίνη, Τρίκαλα, Σέρρες, Κοζάνη, Κορδελιό – Εύοσμος, Γιαννιτσά) και αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες προκειμένου να βρίσκoυν σημεία που μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα. Επιπλέον 2 κάδοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της τράπεζας στη Νέα Ιωνία και στον Πειραιά για τους εργαζόμενους της. 

Οι κάδοι Hungry Bins έχουν 3 υποδοχές, μια για ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, όπως καφετιέρες, τοστιέρες, ηχεία, πληκτρολόγια, ηλεκτρικά σκουπάκια, ακουστικά κλπ, μια για κινητά και tablet και μια για δοχεία τόνερ και μελανιών. 

Ο κ. Μάριος Ιντζελέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. δήλωσε σχετικά: «Με τους Hungry Βins, αυτούς τους ξεχωριστούς “πεινασμένους” κάδους η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αναδεικνύει νέα σημεία συλλογής μικροσυσκευών και κάνει τη διαδικασία ανακύκλωσης ηλεκτρικών ακόμη πιο προσιτή. Χάρη στην υποστήριξη της Eurobank και τα ξεχωριστά σχέδια του street artist που επιμελήθηκε κάθε κάδο ξεχωριστά, έχουμε πετύχει ένα ιδιαίτερο εικαστικό αποτέλεσμα και ανυπομονούμε στην θετική ανταπόκριση των δημοτών». 

Οι Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Συσκευές ανήκουν στα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αφορά στην ανακύκλωση παλιών Ηλεκτρικών Και Ηλεκτρονικών Συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ).

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το που μπορείτε να ανακυκλώσετε:

www.diadyma.gr

www.electrocycle.gr

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: