Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αίγιο, με τη φερόμενη ως μητέρα να αρνείται ότι έχει γεννήσει και κατ’ επέκταση ότι είναι εκείνη που πέταξε το μωρό στον κάδο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια θανάτου του βρέφους. Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναφέρουν ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ που έκανε λόγο για νεκρό μωρό σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αίγιο.

Ο άνθρωπος που εντόπισε το μωρό στα σκουπίδια μίλησε στο OPEN TV για το πώς η τραγωδία ήρθε στο φως. «Ήταν σε μια τσάντα από αυτές των καταστημάτων. Είναι, τι να σας πω τώρα… Με οδηγίες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε ό,τι έγινε. Η στιγμή ήταν περίεργη για όλους μας. Και για εμένα και για τους εργαζομένους».

Η είδηση του νεκρού βρέφους στα σκουπίδια έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Αιγίου. «Ήταν αποκρουστικό το θέαμα. Ήταν η Ασφάλεια παρούσα και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Αστυνομία για τα περαιτέρω» ανέφερε ο δήμαρχος Αιγίου, Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα γίνει εξέταση DNA ώστε να διαπιστωθεί αν η γυναίκα, που είναι ανύπανδρη, είναι η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια. Επίσης, θα αποσαφηνιστεί αν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή αν ήταν ζωντανό όταν -όπως εικάζεται- η γυναίκα που το γέννησε, το άφησε να πεθάνει, πετώντας το στον κάδο.

Οι Αρχές εικάζουν, πάντως, ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της.

in.gr