Έρχονται πριν το Πάσχα δραστικές μειώσεις στα διόδια

By on 13/04/2011

 

ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥΤις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον εξορθολογισμό του ύψους των διοδίων.

 

 

Πηγή:newsit

 

Όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου ο αρμόδιος Υπουργός, Δ. Ρέππας, ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο των πολιτικών του Υπουργείου αλλά και για το στάδιο των πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να ανακοινωθεί η δραστική μείωση (έως και 50%) της βάσης υπολογισμού ανά χιλιόμετρο, με στόχο τα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εκπτωτικές κάρτες για τους συχνούς χρήστες, αλλά και αναλογική χρέωση με βάση τα διασχιζόμενα χιλιόμετρα.

 

Επιπλέον, οι ανακοινώσεις θα αφορούν στο θέμα της εξασφάλισης της συνέχισης των έργων για τους επόμενους 8 μήνες, δηλαδή της συνέχισης της χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες, στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου που θα έχει ως “προίκα” τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων, καθώς επίσης και στον επανασχεδιασμό της πορείας των έργων αυτών.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: