Ζητείται άσκηση εφέσεως

By on 09/12/2006

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣ


Ο εισαγγελέας της έδρας για τη δίκη της υπόθεσης του εγκλήματος της Βλάστης, ζήτησε από τον εισαγγελέα εφετών Δυτικής Μακεδονίας, να ασκήσει έφεση επί της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς, η οποία ως γνωστό αθώωσε τον μοναδικό κατηγορούμενο με τέσσερις ψήφους των ορκωτών, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές ψήφισαν να κηρυχτεί ένοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο εισαγγελέας της έδρας Ελευθέριος Μπότζογλου, ο οποίος να σημειωθεί ότι στην αγόρευσή του είχε προτείνει την ενοχή του 33χρονου κατηγορουμένου (αθωωθέντος πλέον) Π.Μ. έστειλε αναφορά στον εισαγγελέα εφετών Δυτικής Μακεδονίας με την οποία του ζητά να ασκήσει έφεση.

Συγχρόνως, αναπτύσσει το δικό του σκεπτικό, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητά από τον εισαγγελέα εφετών την άσκηση έφεσης, ορμώμενος ίσως και από το γεγονός ότι οι τρεις τακτικοί δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή του κατηγορουμένου. Η εισαγγελία εφετών Δυτικής Μακεδονίας έλαβε χτες την αναφορά με το αίτημα του εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου.

Πηγή : Χρήστος Βήττας στον «Πτολεμαίο»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: