«Όχι» στα μέτρα κατά του καπνίσματος!

By on 23/06/2009

«Όχι» στα μέτρα κατά του καπνίσματος!


Την πρόθεσή τους να προσφύγουν κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων, κατά την τελευταία τους συνεδρίαση.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες καφετεριών της Κοζάνης συντάσσονται με την απόφαση της ομοσπονδίας τους και «κυνηγούν» πλέον την μη εφαρμογή ή έστω την τροποποίηση του Νόμου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Γρίβας «το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, δεν υπάρχει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος που να αναφέρει ποια θα είναι ακριβώς τα μέτρα που θα ισχύσουν. Είναι μια περίοδος που η κρίση έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο τα δικά μας καταστήματα και αυτό το μέτρο ήρθε να μας πλήξει ακόμα περισσότερο».

πηγή:Πρωινός Λόγος

3 Comments

 1. 2646.zisbartz

  23/06/2009 at 10:34

  Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα!

  Ο καφές και οι μπύρες έχουν πάει στα 3 ευρώ και τους χαλάει το τσιγάρο τώρα. Τα παιδιά δουλεύουν ανασφάλιστα και οι ιδιοκτήτες που φωνάζουν ας μας πουν πόσα κερδίζουν. Πανικοβάλονται χωρίς να δουν πρώτα πώς θα δουλέψει το μέτρο. Ο κος. Σβώλης όμως και ο Εμπορικός Σύλλογος πού κολλάνε; Πρέπει ο κόσμος να καπνίζει και να ψωνίζει ταυτόχρονα; Τι άλλο θα ακούσουμε…

 2. 558.austrosiourdos

  23/06/2009 at 15:54

  Τι διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και δεν θέλω να το πιστέψω..

  είναι δυνατόν αυτός ο Σβώλης με αυτές τις άθλιες απόψεις να εκπροσωπεί ολόκληρο τον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης;;

  Άθλιες οι απόψεις του, άθλιος και ο ίδιος που έχει το θράσος να εκφράζει την προσωπική του ανόητη άποψη και να προδικάζει την εφαρμογή ενός νόμου στο όνομα τόσον εμπόρων !!

  Μήπως θα έπρεπε να επέμβει και κάποιος εισαγγελέας;;;

  Εγώ προσωπικά σαν μη καπνιστής αλλά και σαν αντικαπνιστής δεν πρόκειται να ξανακάνω αγορές απο το κατάστημα αυτού του κυρίου και το ίδιο θα πρότεινα σ´όλους τους μη καπνιστές!!

  πληρ. ο εν λόγω κύριος έχει κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο της Κοζάνης
  [ διορθώθηκε [time=short]1245772588[/time] ]

 3. 659.οpen20h

  25/06/2009 at 09:46

  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε «ιστορική» νομοθεσία κατά του καπνίσματος, η οποία εξουσιοδοτεί την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να ελέγχει τα προϊόντα καπνού.

  Ο νέος νόμος εστιάζεται στην προστασία των εφήβων από τις «επιθετικές εκστρατείες προώθησης» των καπνοβιομηχανιών, δεδομένου ότι το 90% των καπνιστών ξεκίνησαν να καπνίζουν πριν τα 18. «Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς τους εφήβους, οπότε ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να διακόψεις αυτή τη συνήθεια όταν σε συντροφεύει τόσο καιρό», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τελετή υπογραφής.

  Το ποσοστό των καπνιστών στις ΗΠΑ είναι περίπου 20%.

  Σύμφωνα με το νέο νόμο, η FDA θα δημιουργήσει ένα Κέντρο για τα Προϊόντα Καπνού, το οποίο θα ελέγχει και θα ρυθμίζει την καπνοβιομηχανία με βάσει επιστημονικά κριτήρια.

  Η νομοθεσία απαγορεύει τα προϊόντα καπνού με γεύση καραμέλας, φρούτων και μπαχαρικών (που σχεδιάζονται για την προσέλκυση ανηλίκων), καθώς και λέξεις όπως «ελαφρά» και «μέτρια» από τις διαφημίσεις και τις συσκευασίες τσιγάρων, οι οποίες θα φέρουν πλέον προειδοποιητικά μηνύματα.

  Απαγορεύει επίσης τις διαφημίσεις τσιγάρων σε απόσταση 300 μέτρων από σχολεία και παιδικές χαρές και θέτει όρια στις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε έντυπα με σημαντικό μερίδιο ανήλικου αναγνωστικού κοινού.

  Επιπλέον, οι καπνοβιομηχανίες υποχρεούνται να καταθέτουν στην FDA λίστες με τα συστατικά των τσιγάρων, και η FDA θα μπορεί να ζητά τροποποιήσεις της σύστασης με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Δεν θα μπορεί πάντως να καταργήσει τελείως τη νικοτίνη, ούτε να απαγορεύσει ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων.

  βρε τον ηλιοκαμένο !!!!!!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: