ΑΗΣ Πτολεμαΐδας:Συνεχίζουν την κινητοποίηση οι 64 απλήρωτοι εργαζόμενοι σε εργολαβία

By on 04/11/2011
ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣΜε απολύσεις απειλεί ο εργολάβος

 

Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των 64 εργαζομένων που εργάζονται σε εργολαβίες στο λιγνίτη και την τέφρα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, οι οποίοι πραγματοποιούν αποχή από την εργασία τους από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 

Πηγή:e-ptolemeos.gr

 

Η καθολική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που κήρυξε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του ενός εκ των τριών μηνών που τους χρωστούσε ο εργολάβος (Αυγούστου). Και παρά τις δεσμεύσεις που έδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα καταβάλει σύντομα και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα τους, διότι περιμένει να πάρει πιστοποίηση μέχρι τις 7 Νοεμβρίου από τη ΔΕΗ για έργο που έχει πραγματοποιήσει για λογαριασμό της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την αποχή από την εργασία τους, καθώς στο μεταξύ θέλοντας να τους αναγκάσει να λύσουν την αποχή και να πάνε για δουλειά απείλησε με απόλυση 15 από τους 64 εργαζόμενους στις δύο προαναφερόμενες εργολαβίες.

 

«Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση μέχρι να καταβληθούν και τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, Πέτρος Ταταρίδης, και κατήγγειλε τον εργολάβο για «επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων». Διότι, όπως σημείωσε, «ο εργολάβος θέλοντας να σπάσει το μέτωπο τους αγώνα τους απείλησε με απόλυση 15 από τους εργαζόμενους». Διαμηνύει ωστόσο την απόφαση των εργαζομένων ότι «δεν θα σταματήσουν την κινητοποίηση εάν δεν να παρθούν πίσω οι απειλές του εργολάβου για απολύσεις, αλλά και οι απειλές ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, κάνοντας χρήση των άρθρων του πρόσφατου νόμου για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων».

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ κατήγγειλε εξάλλου την αδράνεια που επιδεικνύει η ΔΕΗ για το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «τηρεί στάση στουθοκαμήλου», καθώς ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι ιθύνοντες, ακόμη και ο γενικός Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης, για τον εμπαιγμό του εργολάβου απέναντι στους εργαζόμενους, δεν έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία για την πληρωμή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.

 

Κι αυτό, σημείωσε, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν «σοβαρό πρόβλημα αφού παραμένουν απλήρωτοι τόσο καιρό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και να καλύψουν βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, ενώ αρκετοί από αυτούς κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ρεύμα γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έρχονται πλέον φουσκωμένοι με τα πρόσθετα χαράτσια».

 

Κατήγγειλε τέλος τη διοίκηση της ΔΕΗ για απουσία ελέγχων αναφορικά με την τήρηση ή μη της απόφασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, ότι εργολάβος που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους που απασχολεί και δεν έχει πιστοποίηση πληρωμών της ασφάλειάς τους στο ΙΚΑ κηρύσσεται έκπτωτος, λέγοντας ότι «η οδηγία του προέδρου έχει γίνει «κουρελόχαρτο» με την ανοχή της ίδιας της ΔΕΗ».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: