Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Kυριακή 12/3/06

By on 12/03/2006

Καστοριά – Διημερίδα από το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Καστοριάς «Διέξοδος» και τη «Μέριμνα»

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Καστοριάς “Διέξοδος” διοργανώνει διημερίδα με τη “Μέριμνα” εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και στο θάνατο σε συνεργασία με τον Τομέα Αγωγής Υγείας Α´θμιας και Β´θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς. Η Διημερίδα ξεκίνησε χθες Σάββατο και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή. Οι εργασίες της διημερίδας πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού υμβουλίου Καστοριάς και ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή από τις 9 το πρωί και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 3:30 το μεσημέρι. Σήμερα Κυριακή θέμα της διημερίδας είναι: ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην στήριξη του παιδιού και του εφήβου που θρηνεί τον θάνατο αγαπημένου προσώπου.

Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός

Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεστεί σήμερα Κυριακή (της Ορθοδοξίας) στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αθανάσιος Αναστασίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων με θέμα “Είναι πλάνη η εκζήτηση αλύπου βίου”.

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Σερβίων

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της πόλης των Σερβίων που έγινε στις 6 Μαρτίου του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνουν σήμερα Κυριακή ο Δήμος Σερβίων και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις περιοχής Σερβίων. Πιο συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σερβίων, στις 11 το πρωί θα τελεστεί στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ όλων των πεσόντων, θα ακολουθήσει ομιλία από το δήμαρχο Σερβίων κ. Δημοσθένη Κοκολιό, χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Νομού Κοζάνης. Αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Σερβίων και όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις και τους φορείς, τήρηση σιγής ενός λεπτού, ανάκρουση Εθνικού ¾μνου, ενώ στην συνέχεια θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην συμμετοχή της Γυναίκας στην Εθνική Αντίσταση από τον Δήμο Νεστορίου

Εξήντα-τρια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Μάρτιο του 1943 οπότε και ξεκίνησε από το Νεστόριο η εξέγερση των κατοίκων κατά των κατακτητών. Ο Δήμος Νεστορίου γιορτάζει κάθε χρόνο το γεγονός αυτό τιμώντας τους αγωνιστές που συμμετείχαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Ο Φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή και πλην των καθιερωμένων του Εκκλησιασμού, του Μνημόσυνου και της κατάθεσης στεφάνων θα περιλαμβάνει ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του Εστιατορίου της Μαθητικής Εστίας Νεστορίου και θα είναι αφιερωμένη στην συμμετοχή της Γυναίκας στην Εθνική Αντίσταση. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης και ο Βουλευτής Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα

Εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα, όπως περιηγήθηκε στο λόγο και όπως απεικονίστηκε στην τέχνη διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας “Αρης Γαρουφαλλίδης” και η Απαγγελτική Ομάδα Καιλαρίων – Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο χώρο του ΣΦΕΤΕ στην Πτολεμαϊδα. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στην γυναίκα. Η έκθεση ζωγραφικής, θα λειτουργεί από σήμερα Κυριακή έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου, καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: