“Μάχη” για το ποιος θα καθόταν στον θρόνο στον Άθω – Πούτιν ή Παυλόπουλος;-Δεν παρευρέθηκε στην δοξολογία ο Παυλόπουλος.

By on 29/05/2016

Διαφωνία μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Πολιτείας σημειώθηκε λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, στην οποία παρευρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή».

Αφορμή στάθηκε μια διαφωνία για την επιλογή των θέσεων από τις οποίες θα παρακολουθούσαν την δοξολογία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Ρώσος ομόλογός του.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η Ιερά Κοινότητα πρότεινε να κάτσει στον επισκοπικό θρόνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν ως τιμώμενο πρόσωπο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής προεδρίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη δοξολογία από το παραθρονιοστασίδι, καθώς ένιωθε ότι η συγκεκριμένη λύση θα τον έφερνε «ένα σκαλί πιο κάτω» από τον Πούτιν. Όταν μάλιστα οι αγιορείτες αρνήθηκαν την τοποθέτηση δύο ίδιων καθισμάτων μπροστά στα στασίδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δοξολογία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ Ιεράς Κοινότητας και Πολιτείας για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου στις Καρυές. Οι αγιορείτες απέρριψαν την πρόταση του κ. Παυλόπουλου να υποδεχτεί ο ίδιος τον ομόλογό του και επικαλούμενοι το αγιορείτικο τυπικό που προβλέπει υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα, του ζήτησαν να τον υποδεχτεί στην είσοδο της Κοινότητας.

«Θύμα» της σύγκρουσης υπήρξε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα θρησκευτικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ κ. Στάθης Λιάντας, τον οποίο η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικής κοινωνίας  με επιστολή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο, αναφέρει η εφημέριδα.

alexiptoto.com

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: