Διανεμήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και ποδηλάτων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

By on 14/09/2022

Τα ενημερωτικά φυλλάδια περιέχουν συμβουλές οδικής κυκλοφορίας για ασφαλείς μετακινήσεις

Το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής κυκλοφορίας για ασφαλείς μετακινήσεις, καθώς και με τους κανόνες κυκλοφορίας των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και ποδηλάτων, σε πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς, με απώτερο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Επίσης, τα εν λόγω φυλλάδια διανεμήθηκαν και σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε συλλόγους της Π.Ε. Καστοριάς.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς που έχει ως στόχο να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων και ποδηλάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για την ασφαλή οδήγησή τους, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση της κίνησής τους. 

Η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς κυρίαρχη προτεραιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, αποτελεί η ασφάλεια και η απρόσκοπτη κίνηση όλων των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

 

Ανάλογη δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και το προσεχές χρονικό διάστημα από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς, το οποίο έχει ως διαρκή στόχο την ενημέρωση, την προστασία, και την εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας σε όλους τους πολίτες. 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: