giapraki.com

9 στα 10 η επιβάρυνση της Ατμόσφαιρας για 2 συνεχόμενες ημέρες

9 στα 10 η επιβάρυνση της Ατμόσφαιρας για 2 συνεχόμενες ημέρες


Απο το Σάββατο 18/10/08 το απόγευμα και ώρα 17:10 σύμφωνα με τις ενδείξεις του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής φυσικής airlab.teikoz.gr βαθμός επιβάρυνσης άγγιξε το 9/10 και μέχρι απόψε Κυριακή 19/10/08 και ώρα 23:50 ο δείκτης δεν έχει πέσει ! Να σημειωθεί εδώ οτι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι η μεγαλύτερη στην κλίμακα μέτρησης που μπορούν να επιδείξουν τα όργανα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας! Η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας ήταν ορατή και δια γυμνού οφθαλμού απο το πρωί.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι ενδείξεις βρίσκονταν στην επικίνδυνη κλίμακα με κορύφωση το Σάββατο το πρωί. Πόσο ακόμα θα πρέπει να εισπνέουμε δηλητήριο; Ποιός φορέας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί; Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτήν την κακοποίηση της υγείας μας ;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΤΕΙ Κοζάνης η συγκεκριμένη ένδειξη (9/10) έχει την ένδειξη : Ιδιαίτερα Σημαντικές επιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Συνήθως συστήνονται μέτρα πού αποσκοπούν στην αποφυγή έκθεσης για πολύ χρόνο σε μολυσμένες περιοχές. Όσοι υποφέρουν από άσθμα νιώθουν έντονη δυσφορία στους πνεύμονες κατά την αναπνοή.

Το giapraki.com με δεδομένα του airlab.teikoz.gr παρακολουθεί συνεχώς την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, στην κεντρική σελίδα δεξιά (κάτω απο τις μετεωρολογικές προβλέψεις) ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της Κοζάνης και να επαγρυπνήσει τις αρχές για την προστασία μας.

Exit mobile version