giapraki.com

Αργοσβήνουν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής- Νέα μεγάλη βουτιά στο τζίρο στις εκπτώσεις

 

35% η πτώση του τζίρου στην Κοζάνη- 20% στην Πτολεμαϊδα

 

“Πρωταθλήτρια” η Φλώρινα με πτώση  έως και 60%

 

Μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων στο Ν. Κοζάνης, αλλά και σε όλη  τη Δυτική Μακεδονία δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της εμπορικής δραστηριότητας  σε 84 πόλεις  της Ελλάδας το διάστημα το θερινών εκπτώσεων, τα στοιχεία για την περιοχή είναι αποκαρδιωτικά, αφού η πτώση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του πανελλήνιου μέσου όρου που έφθασε το 25% .

 

Στην Κοζάνη η πτώση του τζίρου φτάνει το 35%, ενώ στην Πτολεμαϊδα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 20%.

 

Στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά η πτώση φθάνει το 25-40%, στα Γρεβενά το 50% ενώ “πρωταθλήτρια” αναδεικνύεται η Φλώρινα με πτώση του τζίρου να φθάνει έως και το 60%.

 

Σε πανελλαδικό επίπεδο σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι και συγκεκριμένα:
– έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%
– καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%
– ένδυση, υπόδηση  -10%
– βιβλία, χαρτικά είδη -10%.

 

Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25%,  σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε  μείωση -20%.

Exit mobile version