giapraki.com

Στην Ολυμπιάδα ρομποτικής το 2ο Δημοτικό Αμύνταιου και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας

Στην Ολυμπιάδα ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Aμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 18-20 Νοεμβρίου, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμύνταιου και το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας, οι ομάδες των οποίων κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Το 2ο Δημοτικό Αμύνταιου, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, κατάφερε να εκτελέσει με ακρίβεια και σε ελάχιστο χρόνο (περίπου 30 δευτερόλεπτα) την αποστολή του.Το ρομποτάκι της σχολικής ομάδας έπρεπε να βρει την έξοδο ενός λαβύρινθου και να συγκεντρώσει στην πορεία του τρεις μπάλες του πινγκ – πονγκ.

 

Αντίστοιχα, η ομάδα Λυκείου της Πτολεμαϊδας, που έχει συμμετάσχει και στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκτέλεσε με επιτυχία το δικό του σενάριο σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, το ρομποτάκι ταξινόμησε τους κύβους που προορίζονταν για ανακύκλωση, ανά μέγεθος και ανά χρώμα.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 70 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας. Το κάθε σχολείο είχε τα ίδια υλικά (τουβλάκια lego, τέσσερις αισθητήρες και τρεις κινητήρες) για την κατασκευή του ρομπότ, που μπορούσε να αξιοποιήσει όπως ήθελε.

 

Στην Ολυμπιάδα του Άμπου Ντάμπι θα συμμετάσχουν χιλιάδες μαθητές από 36 χώρες του κόσμου.

Exit mobile version