giapraki.com

Ημέρα φοιτητικών εκλογών χθες στην Κοζάνη – Αποτελέσματα

 

Ημέρα φοιτητικών εκλογών η χθεσινή για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα. Κάλπες στήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί τόσο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και στις δύο σχολές που διατηρεί στην Κοζάνη (Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), αλλά και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στις σχολές της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ.

 

Πηγή: Πρωινός Λόγος

 

Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΚ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και η Ένωση Αιώνιων Φοιτητών.
Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατήλθαν στις εκλογές πέντε παρατάξεις: Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΚ, η ΠΚΣ, η Ανεξάρτητη Κίνηση Φοιτητών και η Παιδεία Μάχης.

 

Δύο διαφορετικές και εντελώς αντίθετες εικόνες αντίκριζε κανείς βρισκόμενος χθες στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο, στην Κοζάνη, αφού το μεν ΤΕΙ κυριολεκτικά «έσφυζε» από ζωή, παλμό, νέο κόσμο και φοιτητές που γέμισαν τους διαδρόμους και τους χώρους του ιδρύματος.

 

Παντού στους χώρους ήταν κολλημένες αφίσες με τα μηνύματα των παρατάξεων, ενώ στα «πηγαδάκια» που στήνονταν γύρω από τα αρχηγεία των παρατάξεων συναντούσε κανείς φοιτητές και φοιτήτριες που φορούσαν μπλούζες και κονκάρδες των παρατάξεών τους. Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών, συναντούσε κανείς ελάχιστους φοιτητές, δεν υπήρχε ούτε ένα πανό ή μια αφίσα που να μεταφέρει έστω το κλίμα των φοιτητικών εκλογών.

 

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά μειωμένης συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογική διαδικασία είναι ότι μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει μόλις 20 άτομα στο σύνολο των 460 εγγεγραμμένων.

 

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η αποχή θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, αφού κάθε χρόνο αναδεικνύεται η «πρώτη δύναμη». Παραδοσιακά οι περισσότεροι φοιτητές ψηφίζουν αργά το μεσημέρι ή και το απόγευμα, γι’ αυτό όσο κυλούσε η χθεσινή ημέρα τόσο η προσέλευση αναμενόταν μεγαλύτερη. Οι κάλπες έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως στο προηγούμενο συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι επτά έδρες στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) είχαν καταμεριστεί ως εξής: 5 έδρες είχε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, μια η ΠΑΣΠ και μια η ΠΚΣ. Στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, τρεις έδρες κατείχε η ΔΑΠ, μια η ΠΑΣΠ, μια η «Παιδεία Μάχης» και δύο η ΠΚΣ.

Exit mobile version