giapraki.com

ΔΕΗ: Εισαγωγές ρεύματος από Βουλγαρία λόγω των απεργιών

Έκτακτες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.200 μεγαβάτ από τη Βουλγαρία έκανε η Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες, ως συνέπεια της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε  ο αρμόδιος για τη διαχείριση του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας δημόσιος οργανισμός.

 

 

Πηγή:enet.gr

 

“Οι εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας αμοιβαίας βοήθειας των αρμοδίων οργανισμών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Ο οργανισμός διαχείρισής του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας χρωστάει στον ελληνικό ομόλογο του 1250 μεγαβάτ, τα οποία η Βουλγαρία ζήτησε και έλαβε στους μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2010. Η επιπλέον ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, δια της εξαγωγής της οποίας η Βουλγαρία στήριξε τώρα το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας, θα αποκατασταθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο και χρονοδιάγραμμα τη στιγμή, όταν η Βουλγαρία θα χρειάζεται ηλεκτρισμό” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κανονικές εξαγωγές της Βουλγαρίας για την Ελλάδα ανέρχονται σε πεντακόσια μεγαβάτ, σύμφωνα με το βουλγάρικο οργανισμό. Και ανήγγειλε επίσης, ότι η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος στην ίδια τη Βουλγαρία έχει ανέβει με εκατό μεγαβάτ, περίπου, στις τελευταίες μέρες σαν συνέπεια της ανόδου των θερμοκρασιών.

Exit mobile version