giapraki.com

Γιώργος Αμανατίδης: Ομιλία στην Ολομέλεια στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ομιλία στην Ολομέλεια στο σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα»

Συνηθίζω να μιλώ για τα σχέδια και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Δεν συνηθίζω να απαντώ στην αντιπολίτευση. Στη χθεσινή μου ομιλία έκανα μια εξαίρεση. Χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο «συρραφή τροπολογιών», «χωρίς προστιθέμενη αξία», «χωρίς αναπτυξιακή προοπτική που δεν λύνει κάτι το θεαματικό», «χωρίς όραμα». 

Έχει σημασία να δούμε ποιος κουνά αυτή τη στιγμή το δάκτυλο. 

Θυμίζω τι έκανε η κυβέρνηση της Αριστεράς:

Με το παρόν σ/ν παρεμβαίνουμε σε κρίσιμα σημεία έτσι ώστε να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας που, μονοσήμαντα, θα αποτελέσει όχημα για μετάβαση της χώρας στην εποχή της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας. 

Ειδικότερα:

 

Προφανώς, το νομοσχέδιο αυτό δεν τα λύνει όλα. 

Αντιμετωπίζει όμως χρόνιες δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις.

Άλλωστε οι πολιτικές παράγουν αποτελέσματα μόνον όταν υπάρχει το αναγκαίο θεσμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται. 

Το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνησή μας παλεύει καθημερινά στοχεύοντας στη συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και στην ανάδειξή του ως έναν από τους βασικούς μοχλούς/πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας και φέρνει απτά αποτελέσματα. 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Exit mobile version