ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2006 ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

By on 16/12/2006

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Δυτική Μακεδονία


Χριστουγεννιάτικη παραμυθοχώρα θα λειτουργήσει στην Κοζάνη
Ένα παραμυθένιο χωριό που θα παραπέμπει στα Χριστούγεννα πρόκειται να λειτουργήσει από σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Στην λεγόμενη παραμυθοχώρα που είναι βασισμένη σε ιδέα του Γιώτη Βασιλειάδη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα αλλά και να δουν λαϊκά δρώμενα της περιοχής. Στην παραμυθοχώρα θα συμμετέχουν χορωδίες θεατρικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι από την περιοχή και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης ΑμΕΑ Ν. Κοζάνης
Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με έργα νέων του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης διοργανώνει αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης ΑμΕΑ Ν. Κοζάνης και η Ν.Α Κοζάνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης και θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί εως τις 20.30 το βράδυ.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαίδας
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και μουσικές από όλο τον κόσμο διοργανώνει αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο ΠτολεμαÀδας υπό την αιγίδα του Δήμου ΠτολεμÀίδας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο ΠτολεμαÀδας στις 8 το βράδυ θα λάβουν μέρος Οργανικά και φωνητικά σύνολα του Ωδείου.

Εκδήλωση για «το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου» στην Καστοριά
Εκδήλωση για το «άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου» στην πλατεία Ομονοίας στην πόλη της Καστοριάς διοργανώνουν σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ ο Δήμος Καστοριάς, η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ομόνοια». Στην εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων «Μύησις» και «Αρμονία».

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Σύλλογο φίλων εικαστικών τεχνών «Άρης Γαρουφαλλίδης»
Ο Σύλλογος Φίλων εικαστικών τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλλίδης» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι με δημιουργίες και καλλιτεχνικές προτάσεις των μελών του, στο οίκημα του Συλλόγου στην οδό Γαλιάνης 13 στην Πτολεμαίδα. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι θα λειτουργήσει από σήμερα Σάββατο 16 έως και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 6-9 το βράδυ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 8.30 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συναυλία βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής
Συναυλία βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων διοργανώνει αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ η χορωδία του Συλλόγου «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» με χοράρχη τον κ. Σωτήρη Αρβανίτη, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι στη Σιάτιστα
Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι με γλυκίσματα και κατασκευές παιδιών, διοργανώνει αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10 και μισή το πρωί στην πλατεία χώρας στην Σιάτιστα, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σιάτιστας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες των ελληνικών παιδικών χωριών SOS.

Έρανος Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης
Έρανο Αγάπης για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών διοργανώνει για άλλη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Ο έρανος θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου από τις κωμοπόλεις και τα χωριά της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Σερβίων και Κοζάνης, ενώ στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Συνεργεία με επικεφαλής εφημέριους της Ιεράς Μητρόπολης θα επισκέπτονται κάθε σπίτι προκειμένου να συγκεντρώσουν τις οικονομικές προσφορές και θα δίνουν κουπόνια ως απόδειξη σε όσους θα προσφέρουν τον οβολό τους.

Εκδήλωση της Ομογενειακής Ελληνοαμερικάνικης Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ- Σάββατο 16 Δεκεμβρίου
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Σύλλογο Αυτιστικών Παιδιών Ν. Κοζάνης διοργανώνει αύριο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης στις 8 το βράδυ, το τμήμα 408 Ελιμειάδες της Κοζάνης των θυγατέρων της Πηνελόπης της Ομογενειακής Ελληνοαμερικάνικης Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ , με την ευκαιρία της επετείου ενός έτους δραστηριότητας της οργάνωσης στο Ν. Κοζάνης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Αυτιστικών Παιδιών Ν. Κοζάνης.

Πηγή : ertnews

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: