Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε για τις άδειες αιμοδοσίας

By on 27/02/2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε

Επανερχόμενοι στην ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. την 20/12/2012, υπενθυμίζουμε:

«…Αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση λήψης αδειών αιμοδοσίας από εργαζόμενους στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τις εξελιχθείσες πειθαρχικές διαδικασίες θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τη Διοίκηση και συγκεκριμένα προς τη Διευθύντρια Λ.Κ.Δ.Μ., κα Όλγα Κουρίδου τα ακόλουθα:

Στους κόλπους των εργαζομένων αλλά και των συνδικαλιστών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπάρχει διάχυτη και ευρεία η πεποίθηση ότι ο έλεγχος των σχετικών υποθέσεων περιορίστηκε επιλεκτικά σε συγκεκριμένο κύκλο ατόμων με σκοπό ή πάντως με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση και την απαξίωση τους.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία μας και πλήττει καίρια το αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης μεταξύ των εργαζομένων.

Για την αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας που δημιουργήθηκε από τον διενεργηθέντα δειγματοληπτικό κατά τα φαινόμενα έλεγχο, καλούμε τη Διοίκηση να ελέγξει πειθαρχικά (να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, Ε.Δ.Ε.) όλες τις αιτήσεις αιμοδοτικών αδειών της επίμαχης περιόδου (όπως έλεγχος πενταετίας) και τα παραστατικά που τις συνόδευαν και τα αποτελέσματα του ελέγχου να κοινοποιήσει στις Αρμόδιες Αρχές.

Σε περίπτωση αδράνειας θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι για προσπάθεια διάσπασης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και διάκρισης των εργαζομένων σε «παιδιά και αποπαίδια».

Δεν ζητάμε τίποτε άλλο από την ίση αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.
Αναμένουμε τις εξελίξεις…» σας.
………………………………………………………………………………………………………………………..
Μετά από την παραπάνω καταγγελία και βλέποντας τις ενέργειες σας ως προς το θέμα διαπιστώνουμε ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαστρεβλώνει την πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι πιο βαθειά και αυτό σας το αναφέραμε. Δε μπορείτε να καλύπτετε ανθρώπους που μοίραζαν χαρτάκια για ψηφοθηρικούς λόγους που πιθανότατα «βόλεψαν» τη συντεχνία στην οποία ελπίζουμε να μην υπήρξατε εσείς.

Εάν δεν μπορείτε, δώστε τη δυνατότητα σε αυτόν που έκανε την αρχή να δώσει τα πραγματικά στοιχεία των αδειών στο χώρο του(2010&2011).

Ζητάμε μεγαλύτερο χρόνο ελέγχου, τουλάχιστον τα έτη 2010 και 2011 στα οποία έτη τα δεδομένα παραμένουν αναλλοίωτα και πιστεύουμε ότι η καθαρότητα που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Σπάρτακος, (…σε δήλωση του στο Έθνος) θα πραγματοποιηθεί.

Εφόσον όμως δεν εισακουστούν οι αιτήσεις μας για τη γνωστή υπόθεση παροχής αδειών αιμοδοσίας, την υπόθεση θα την ξεδιαλύνουμε με την παρουσία μας στον εισαγγελέα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: