Ρεφλεξολογία: Αντανακλαστική θεραπεία

By on 12/05/2013

Μια αρχαία κινέζικη πρακτική που υπόσχεται να καταπραΰνει μια σειρά από πόνους του σώματος

 Σύμφωνα με την ρεφλεξολογία, στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν δεκάδες αντανακλαστικά-θεραπευτικά σημεία ικανά να βοηθήσουν στην θεραπεία παθολογικών περιπτώσεων χωρίς την χρήση φαρμάκων.
Σύμφωνα με τους οπαδούς της μεθόδου, το σώμα μας έχει ένα πολύ δυνατό αυτοθεραπευτικό σύστημα που με την κατάλληλη ενεργοποίηση μπορεί να δώσει λύσεις σε διάφορα προβλήματα.
Οι ρίζες της ρεφλεξολογίας βρίσκονται στην Κίνα του 5000 π.Χ, όταν οι Κινέζοι εξασκούσαν μια μέθοδο πιεσοθεραπείας με τα χέρια σε διάφορα μέρη του σώματος και στα πέλματα. Μάλιστα το πρώτο βιβλίο για την τεχνική χρονολογείται από το 153μ.Χ.
Πως λειτουργεί;
Το σώμα σου κρύβει τέτοια αντανακλαστικά σημεία από την κορφή ως τα πέλματα, άλλα μικρότερα κι άλλα μεγαλύτερα ανάλογα με την περιοχή στην οποία απευθύνονται. Οι θεραπευτές βέβαια, επιλέγουν τα σημεία των χεριών και των ποδιών.

 

Η τεχνική της ρεφλεξολογίας μοιράζει το ανθρώπινο σώμα σε δέκα κατακόρυφες ζώνες και σε τέσσερις οριζόντιες ζώνες, οι οποίες ξεκινούν και καταλήγουν σε ακριβείς μικρογραφίες του σώματος (πατούσες, αυτιά, πρόσωπο, παλάμες) ασκώντας ειδικές πιέσεις και χειρισμούς ενεργοποιώντας ανακλαστικά τα ζωτικά όργανα-συστήματα.

 

Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι πιο πρακτικό, επιτρέποντας την θεραπεία ακόμη και με τον ασθενή καθισμένο σε καρέκλα. Με την κατάλληλη πίεση μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει μυοσκελετικά προβλήματα, όπως αυχενικό, τενοντίτιδα, παθήσεις γονάτων, αλλά και ενοχλήσεις από αλλεργίες και πεπτικές διαταραχές.
Μια συνεδρία ρεφλεξολογίας θα σου κοστίσει γύρω στα 40 €, ενώ δεν είναι σαφής ο αριθμός των επισκέψεων που θα χρειαστείς. Για να έχει αποτέλεσμα η ρεφλεξολογία εφαρμόζεται για 12 ή 16 συνεδρίες ανάλογα την περίπτωση! Οι αρχικές 6 συνεδρίες γίνονται μέσα σε δύο εβδομάδες, οι υπόλοιπες γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Η επαναληπτική συνεδρία γίνεται μια φορά το μήνα ή κάθε τρίμηνο ανάλογα την περίπτωση!
Που ενδείκνυται η ρεφλεξολογία;
Με την ρεφλεξολογία μπορείς να αντιμετωπίσεις μια σειρά από προβλήματα όπως:
– Μυοσκελετικά προβλήματα: Οστεαρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, δισκοπάθεια ,αυχενικό κα.
– Ημικρανίες- Χαμηλό ανοσοποιητικό

– Προβλήματα του αναπνευστικού

– Γρίπη – κρύωμα

– Γυναικολογικά προβλήματα: Δυσμηνόρροια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, τραχηλίτιδες, σαλπιγγίτιδες κ.α.

– Ενδοκρινολογικά προβλήματα- Έντονο ψυχοσωματικό stress

________________________
Tlife

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: