Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 26/11/05

By on 26/11/2005

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποίησεων στο χώρο της ΔΕΗ αποφάσισε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε εκτάκτως την Πέμπτη (24/11), προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά από την παρουσίαση των προτάσεών της στα κόμματα και την τεκμηριωμένη παρεμβασή της στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν προχθές.
Στη συνεδρίασή της η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποίησεων, θεωρώντας ότι ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα αναμένει από την κυβέρνηση ότι θα εκτιμήσει την υπεύθυνη στάση που τήρησε και κυρίως τις ουσιαστικές προτάσεις που κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Παράλληλα όμως η ΓΕΝΟ ζητά απο τον υπουργό Ανάπτυξης να τηρησει την δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει το διάλογο μαζί της μέχρι την ψήφιση του νοσμοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ συγχαίρει τους εγαζόμενους της ΔΕΗ για την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς “με την στάση τους υποστήριξαν ουσιαστικά την προσπάθεια όλων μας να μην απαξιωθεί η ΔΕΗ Α.Ε και για να συνεχίσει η επιχείρηση να προσφέρει φθηνό ρεύμα στους καταναλωτές. Η συμμετοχή στις κινητοποιησεις δυνάμωσε τη φωνή μας και απέτρεψε τα χειρότερα”.
Σημειώνει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ “παρά τις αντίξοοες καιρικές συνθήκες απέδειξαν για μια ακόμη φορά στον ελληνικό λαό την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει”, καθώς συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποκατάσταση των βλαβών από την κακοκαιρία, “όπως κάνουν πάντα, γιατί πιστεύουν στον κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ και γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό”. Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δηλώνει ακόμα ότι επνεξετάζει την τακτική της για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, δυναμώνοντας παράλληλα τον αγώνα “με γνώση, τεκμηρίωση και διάλογο”.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας η εκδήλωση «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο Αμφιθέατρο Σπ. Αρσένης, όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους επαγγελματικών ενώσεων και φορέων με αντικείμενο την απασχόληση και την νεανική επιχειρηματικότητα και θα συνεχιστεί στο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, (ΚΤΕ) του ΤΕΙ, όπου οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις – συνεντεύξεις με πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μέχρι τις 5:00μ.μ.
Η εκδήλωση έχει ως κύριους στόχους:
Α) την ενίσχυση των δεσμών του ΤΕΙ και των επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας
Β) την υποβοήθηση των τελευταίων για την οργανωμένη αναζήτηση νέων και ικανών επιστημονικών στελεχών
Γ) την ανάπτυξη δράσεων που θα συμβάλλουν στην απασχολησιμότητα των πτυχιούχων του Ιδρύματος.

Έντονο ενδιαφέρον για το Νομό Κοζάνης στη 2η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης κατά τη διάρκεια της 2ης Έκθεσης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, που διοργανώθηκε στις 18-21 Νοεμβρίου 2005, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας.
Η παρουσίαση έργων λαϊκής τέχνης σε ξύλο, εδεσμάτων της τοπικής γαστρονομίας και σημαντικών εκδόσεων της Νομαρχίας Κοζάνης αποτελούν τα βασικά συστατικά στοιχεία της εικόνας του περιπτέρου. Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Νομό μέσω έντυπου πληροφοριακού υλικού, ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκε video παρουσίασης της αγρο-τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.
Για την ανάδειξη του μικρασιατικού στοιχείου του Νομού Κοζάνης, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης διοργανώθηκε μουσικο-χορευτική παράσταση σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών ΠτολεμαÀδας “ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ”, στο τέλος της οποίας οι θεατές γεύτηκαν παραδοσιακές μικρασιατικές γεύσεις από ομάδα γυναικών του Συλλόγου Μικρασιατών ΠτολεμαÀδας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2005, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης, για να συμμετάσχει στο Συνέδριο με θέμα: «Ανάπτυξη της Χρηματοδότησης και τη Συνοχή στη Διευρυμένη Ευρώπη» που διοργανώνεται από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., κ. Danuta Hubner σε συνεργασία με την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το Συνέδριο εξετάζει ορισμένες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση και που προϋποθέτουν τη στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) και με άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.
Κατά την πρωινή συνεδρίαση, η Επιτροπή και η ΕΤΕ παρουσίασαν δύο νέες πρωτοβουλίες:
1.Μία συμφωνία για τη δημιουργία μιας καινούργιας υπηρεσίας που θα προσφέρεται στις αρχές των κρατών μελών που καλύπτονται από το νέο στόχο σύγκλισης, ιδιαίτερα των επιλέξιμων για ενίσχυση από το Ταμείο Συνοχής, ώστε να βοηθηθούν στο έργο της επιλογής και προετοιμασίας έργων υψηλής ποιότητας που θα υποβληθούν στην Επιτροπή.
2.Μία πρόταση για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικροεπιχειρήσεων (πολύ μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών επιχειρήσεων, των start – ups κ.α.) στη χρηματοδότηση. Στόχος είναι η προώθηση της ανάπτυξης αυτού του σημαντικού τομέα που συχνά αντιμετωπίζει δυσκολίες να πετύχει χρηματοδότηση από παραδοσιακές εμπορικές πηγές.
Τη Συνεδρίαση ακολούθησαν παράλληλα τρία εργαστήρια και μία ολομέλεια. Η πρωινή συνεδρίαση εστιάστηκε στη συμβολή των διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην περιφερειακή ανάπτυξη και ειδικότερα στην ανάπτυξη συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με τα Διαρθρωτικά Ταμεία και μέσα. Τα απογευματινά εργαστήρια εστιάστηκαν στην καλύτερη πρακτική και στην ανταλλαγή εμπειριών γύρω από έργα χρηματοδότησης περιφερειακής πολιτικής.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης Καστοριάς

Το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Καστοριάς εγκαινίασε ο υφυπουργός απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη, των δύο Βουλευτών του Νομού και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Γιακουμάτος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσληφθούν για το ΚΠΑ Καστοριάς 4 εργασιακοί σύμβουλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και έκανε δεκτό το αίτημα του Βουλευτή ΝΔ Καστοριάς Ανέστη Αγγελή να εγκριθούν άλλες 100 θέσεις νέων επιχειρηματιών. Αργότερα, ο κ. Γιακουμάτος παρέστη στην κλήρωση των 60 εργατικών κατοικιών στο Άργος Ορεστικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης. Εν τω μεταξύ σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ακούγονται για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος επεσήμανε πως η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι εκείνος που είναι υπεύθυνος για τις εκλογές είναι ο Πρωθυπουργός και ο μόνος που μπορεί να τις ζητήσει. Το πρόγραμμα μας, υπογράμμισε ο κ. Γιακουμάτος, δεν είναι πρόγραμμα 100 ημερών, “έχουμε ένα πρόγραμμα σταθερό για τέσσερα χρόνια”.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα του Άντερσεν στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Την τελευταία παράστασή του για το κοινό, δίνει αύριο Κυριακή 27/11 στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης με το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα”. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Ιωαννίδη

Εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ιωαννίδη ” Της προσφυγιάς, του έρωτα και του αγώνα” διοργανώνει το περιοδικό Παρέμβαση και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης, σήμερα Σάββατο 26/11 στο Κοβεντάρειο. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης.

www.ptolemaida.net/costas/ & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: