Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Σάββατο 25/2/06

By on 25/02/2006

Το 2008 έτοιμα τα νέα κτήρια του ΤΕΙ Γρεβενών

Μέσα στο Μάιο του 2006 αναμένεται να δημοπρατηθεί το νέο κτήριο του ΤΕΙ Γρεβενών, καθώς σε δυόμισι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του, όπως διαβεβαίωσε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέας Λεούδης, μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του πρόεδρου, Στέργιου Γκανάτσιου, του νομάρχη Γρεβενών, Δημήτρη Ρίγγου και του δημάρχου Γρεβενών, Αθανασίου Ζιώγα. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 12 εκατομμύρια ευρώ και το κτήριο θα περιλαμβάνει τις διοικητικές υπηρεσίες, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, τα οποία θα φιλοξενήσουν τα τρία τμήματα του ΤΕΙ τα οποία θα λειτουργούν από το 2008 στα Γρεβενά.

Νίκος Παπαφιλίππου για το Φράγμα Πραμόριτσας

Στην συμβολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Φράγματος της Πραμόριτσας, αναφέρεται σε άρθρο του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νομαρχία Κοζάνης Ισχυρή και Ανθρώπινη” Νίκος Παπαφιλίππου. Μετά την εξασφάλιση και χορήγηση κρατικών πόρων, που πρόσθετα απαιτούνταν για το έργο, υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωσή του. Στο ίδιο άρθρο ο κ. Παπαφιλίππου υποστηρίζει ότι, όταν τον Νοέμβριο του 2003 το έργο σταμάτησε, δεν υπήρξαν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες από το Νομάρχη και την τέως Περιφερειάρχη Μαρία Σκραφνάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Την άνοιξη οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Κλεισούρας Βλάστης.

Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση κατασκευής του δρόμου Κλεισούρας-Βλάστης. Πρόκειται για παρεμβάσεις στον υφιστάμενο δρόμο που συνδέει τις δύο περιοχές. Είναι ένα διανομαρχιακό έργο των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Καστοριάς και Κοζάνης, εξηγεί ο Δήμαρχος Κλεισούρας Γιάννης Τόμου. Το έργο από την πλευρά του Νομού Κοζάνης έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το τμήμα του δρόμου στον Νομό Καστοριάς στο οποίο θα γίνουν και οι παρεμβάσεις έχει μήκος 10 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ

Προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας θέσεις εργασίας, καθαρό περιβάλλον και προστασίας των υδάτινων πόρων. Αντί ικανοποίησης των αιτημάτων εισέπραξαν από πέντε μήνες φυλάκιση ο καθένας.Ο λόγος για 15 κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Μελίτης του ομώνυμου δήμου, οι οποίοι μαζί με άλλους συγχωριανούς τους είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μελίτης στις 13-14 Μαϊου 2004. Προχτές κάθισαν στο σκαμνί και το τριμελές πλημμελειοδικείο Φλώρινας τους επέβαλε ποινή πέντε μηνών φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου «παρεμπόδισαν με πρόθεση τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και προορίζεται για κοινή χρήση, καθόσον κατέλαβαν με μηχανοκίνητα μέσα το οδόστρωμα της προ του ηλεκτρικού σταθμού οδού, διά της οποίας διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων, παρεμποδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία της οδού».
Κατ’ αρχήν το δικαστήριο επέβαλλε στον καθένα την ποινή φυλάκισης δέκα ημερών και 75 ευρώ ημερησίως πρόστιμο. Ο συνήγορος των κατηγορουμένων ζήτησε αύξηση της ποινής σε πέντε μήνες, ώστε η απόφαση να είναι εφέσιμη. Το δικαστήριο πράγματι επέβαλλε πεντάμηνη ποινή φυλάκισης στον καθένα, απόφαση στην οποία ο συνήγορος των κατηγορουμένων άσκησε έφεση, οπότε η απόφαση θα εκδικαστεί εκ νέου στο εφετείο Κοζάνης.
«Είναι πολύ σκληρό να διώκεσαι ποινικά επειδή απαιτείς τα δικαιώματά σου», σχολίασε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ένας εκ των καταδικασθέντων, ο Νικόλαος Μπέλης. Πρόσθεσε ότι «εμείς ως δημοτικό διαμέρισμα Μελίτης δώσαμε κυριολεκτικά ‘γη και ύδωρ’ στη ΔΕΗ για να γίνει ο σταθμός. Όμως η ΔΕΗ και η πολιτεία δεν τήρησαν καμία από τις υποσχέσεις τους. Οι γεωτρήσεις της ΔΕΗ απειλούν τους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής. Μας πήραν τη γη όσο-όσο για να γίνει το εργοστάσιο. Δεν έκαναν τις προσλήψεις ανέργων του δήμου μας που είχαν υποσχεθεί. Δυστυχώς, αυτό που έμεινε είναι η ρύπανση που μας πνίγει και τα βουνά των αποθέσεων της τέφρας. Όσο για τις προσλήψεις ανέργων από το χωριό, υποσχέθηκαν πολλά, αλλά έδωσαν ελάχιστα. Σα να μην έφταναν αυτά τώρα μας σέρνουν στα δικαστήρια και μας καταδικάζουν σαν κοινούς εγκληματίες».

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: