Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 21/1/06

By on 21/01/2006

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος στην Κοζάνη

Σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο , με θέμα την πληρότητα του προσωπικού και των μέτρων καθώς και στο συντονισμό της δράσης για την πρόσληψη και αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης, οι βουλευτές, οι Νομάρχες καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Συνεδρίαση ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης για το 2006 συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων αναφορικά με τον τοπικό πόρο, το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και τα οικονομικά της ΤΕΔΚ. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Τσιούμαρης ανέφερε πως η ΤΕΔΚ έχει εντάξει στο 3ο ΠΕΠ και υλοποιεί προγράμματα ύψους 1 εκατ ευρώ και πλέον. Όσον αφορά τον Τοπικό Πόρο ανάπτυξης δήλωσε πως σύντομα θα υπάρξει μια φόρμουλα ώστε να γνωρίζει ο κάθε Δήμος πως θα κατανεμηθούν τα ποσά του Τοπικού πόρου και τη έχει να λαβαίνει ο κάθε Δήμος ενώ στην “ένσταση ” που κατέθεσε ο κ. Τσανακτσίδης – αντιπρόεδρος- για τη μη ενημέρωση του ιδίου και του διοικητικού συμβουλίου για την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Νομάρχη Κοζάνης για το θέμα του Τοπικού Πόρου, ο κ. Τσιούμαρης ανέφερε πως στην συνάντηση μετέφερε όσα είχαν συζητηθεί και αποφασιστεί κατά τη διάρκεια προηγούμενης συνεδρίασης της ΤΕΔΚ. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στην ανάγκη των μικρών Δήμων να στηριχτούν τεχνικά και προτάθηκε η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο.

Τελετή απονομής πτυχίων στην ΠτολεμαÀδα

Η τελετή απονομής πτυχίων, από τον Δήμο ΠτολεμαÀδας, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντισμού ” Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ΠτολεμαÀδας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος ΠτολεμαÀδας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΥΠΕΠΘ

Άδικη χαρακτηρίζουν τη απόφαση οι συγγενείς για τον θανόντα στα κρατητήρια ΠτολεμαÀδας

Άδικη για τον θανόντα, χαρακτήρισαν την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κούτρα, οι συγγενείς του 36χρονου Βασίλη Καραλευθέρη, που τον Ιούνιο του 2005, κάηκε ζωντανός στα κρατητήρια της Ασφάλειας ΠτολεμαÀδας. Βάση του πορίσματος- που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απαλλάσσει τους αστυνομικούς για την πυρκαγιά στα κρατητήρια της Ασφάλειας ΠτολεμαÀδας που στοίχισε την ζωή στον κρατούμενο για μικροποσότητα χασίς. Στη διάρκεια χθεσινών (Παρασκευή) δηλώσεων των συγγενών του 36χρονου, οι οποίοι κατέθεσαν προσφυγή κατά της απόφασης του κ. Κούτρα, υποστήριξαν ότι οι Αστυνομικοί φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τις συνθήκες του θανάτου του Βασίλη Καραλευθέρη κάνοντας λόγο και για άνιση μεταχείριση του έναντι του άλλου συλληφθέντος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος ενώ θα κατατεθεί προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Καστοριά-Στην περιοχή της λεωφόρου των Κύκνων ο Δήμος τοποθέτησε περίφραξη στη λίμνη.

Στην περιοχή της λεωφόρου των Κύκνων στην πόλη της Καστοριάς, ο Δήμος τοποθέτησε περίφραξη στην λίμνη. Η περίφραξη τοποθετήθηκε, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρήστος Τόσκος για καθαρά προληπτικούς λόγους, μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την γρίπη των πτηνών. Αποφασίστηκε, πρόσθεσε, να περιφραχτεί το συγκεκριμένο κομμάτι προκειμένου να περιοριστούν τα άγρια πουλιά, αλλά και οι πάπιες και χήνες της λίμνης και να μην βγαίνουν στους πεζόδρομους.

Συνέντευξη τύπου

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο καφέ Belair στην Κοζάνη.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: