Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Σάββατο 18/3/06

By on 18/03/2006

Στην 12η Σύνοδο Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών ο Γ.Γ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, όπου συμμετέχει στη 12η Σύνοδο Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, που πραγματοποιείται έως αύριο 19 Μαρτίου 2006 στο Καρπενήσι, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σταθερά πρώτη στην ανεργία η Δυτική Μακεδονία

Σταθερά πρώτη στην ανεργία παραμένει η Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το τελευταίο τετράμηνο του 2005. Στη Δυτική Μακεδονία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε όλη τη χώρα με 16,5% και ακολουθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 11,8% και η Ήπειρος με ποσοστό 11,4%.

Συνεχίζεται σήμερα η διημερίδα με θέμα «Προβληματισμοί και προτάσεις για μία σύγχρονη εκπαίδευση»

«Η παιδεία είναι ένα μεγάλο ζήτημα αξιών της σύγχρονης κοινωνίας και θα πρέπει κάθε φορά να διαπραγματευόμαστε τους στόχους της». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Νανόπουλος στην έναρξη της παιδαγωγικής διημερίδας με θέμα «Προβληματισμοί και προτάσεις για μία σύγχρονη εκπαίδευση», που πραγματοποιείται από χθες Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Δάρδας επεσήμανε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός και αγωνία γύρω από όλες τις πτυχές της παιδείας, ενώ ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι αντικείμενο και τις διημερίδας είναι να συζητηθεί το θέμα της ποιοτικής αναβάθμισης της παιδείας, ούτως ώστε να ξεκινήσει μια εσωτερική μεταρρύθμιση. Τα συμπεράσματα μάλιστα της διημερίδας θα σταλούν στο υπουργείο παιδείας για να συνδράμουν στην χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Λαϊκές συνελεύσεις για την συνένωση του Δήμου Κοζάνης με τον Δήμο Ελίμειας

Λαϊκές συνελεύσεις διοργανώνει ο Δήμος Ελίμειας με μοναδικό θέμα συζήτησης την συνένωση του Δήμου Ελίμειας με το Δήμο Κοζάνης. Σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Σπάρτο- Κοντοβούνι στο καφενείο ΤΕΚΕΟΓΛΟΥ στις 7 το απόγευμα. Αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Καισαρειά- Κήπος στην πλατεία Καισαρειάς στις 11:30 το πρωί.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: