Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Σάββατο 11/3/06

By on 11/03/2006

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για την φέτα

Σήμερα Σάββατο στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Σερβίων, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κασαπίδη, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση – συζήτηση, επ’ ευκαιρία της οριστικής και αμετάκλητης κατοχύρωσης της “ΦΕΤΑΣ”, ως Ελληνικού προϊόντος προστατευμένης ονομασίας προέλευσης. Στην συζήτηση θα αναπτυχθούν τα νέα προγράμματα οικονομικής στήριξης επενδύσεων γεωργικού – κτηνοτροφικού – τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Ανάλογη ενημέρωση – συζήτηση για την φέτα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων Δήμου Αιανής.

Ενίσχυση αγροτουριστικών επενδύσεων με 1,5 εκ. ευρώ

Ένα εκατομμύριο 500 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση αγροτουριστικών επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του Βουλευτή Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη. Σύμφωνα με τον Βουλευτή δίνονται υψηλά ποσοστά ενίσχυσης για ενδιαφερόμενους αγρότες για τη δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων, όπως προβλέπει η νέα προκήρυξη σχετικού προγράμματος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα αφορά σε ενισχύσεις επενδύσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη αγροτουριστικών και χειροτεχνικών δραστηριοτήτων και γενικά δραστηριοτήτων που δεν συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή, την πρώτη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων.
Το συνολικό επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 440.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους. Όπως τόνισε και ο Βουλευτής Κοζάνης πρόκειται για ένα μέτρο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Αγροτουριστικών, Χειροτεχνικών και άλλων δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην προαγωγή του τόπου μας και οικονομικά, αλλά και πολιτισμικά, δίδοντας παράλληλα στους γεωργούς της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας τη δυνατότητα ενασχόλησης τους με περαιτέρω δραστηριότητες.

Ημερίδα για τον Κρόκο στην Αθήνα

Ημερίδα με θέμα “Κρόκος – Το χρυσάφι της Ελληνικής γης” διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα, σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. Στην ημερίδα θα ανακοινωθούν αποτελέσματα των πολύχρονων ερευνών από Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές για την εντυπωσιακή πρόληψη και καταστολή ανίατων ασθενειών με την καθημερινή χρήση του Κρόκου Κοζάνης ως καρυκεύματος και παραφαρμακευτικού σκευάσματος. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί ενδιαφερόμενοι από πολλές ευρωπαϊκές και άλλες χώρες. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Κοζάνη σήμερα και αύριο στην Καστοριά

Την Κοζάνη επισκέπτεται σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο “Αλιάκμων”, στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Δημοτικών Οργανώσεων Κοζάνης και με τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας, στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη, ενώ αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Η περιοδεία του κ. Κώστα Σκανδαλίδη στη Δυτική Μακεδονία θα κλείσει αύριο Κυριακή, με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Νομό Καστοριάς. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Δήμο Νεστορίου, στις 3 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Δημοτικών Οργανώσεων Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του κόμματος στην Καστοριά, όπου στις 6:30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο “Λιμναίον” στην Καστοριά.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: