Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 31/1/06

By on 31/01/2006

Μείωση της εγκληματικότητας, κοντά στον πολίτη η Αστυνομία

Μειωμένη παρουσιάζεται η εγκληματικότητα στην Δυτική Μακεδονία για το 2005 κυρίως στους τομείς της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και στα τροχαία ατυχήματα. Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας χθες Δευτέρα στην Κοζάνη από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Τραούδα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν η αποτίμηση δράσεων της αντεγκληματικής πολιτικής για το 2005 και οι προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Κρομμύδας διαπιστώνεται μείωση στις ληστείες κλοπές και διαρρήξεις, μείωση στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά 18%, εντατικοποίηση των ελέγχων σε οδηγούς 20%, αύξηση στον αριθμό συλλήψεων και επαναπροώθησης λαθρομεταναστών και τέλος αύξηση κατασχέσεων σε ναρκωτικές ουσίες. Ο κεντρικός στρατηγικός στόχος πάντως της αστυνομίας για το 2006 αποτυπώνεται στο δίπτυχο σύγχρονη και αποτελεσματική αστυνομία κοντά στον πολίτη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Νομάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Μπάρτζος που τόνισε ότι υπάρχει αυξανόμενη συνεργασία στα Βαλκάνια για την πάταξη της εγκληματικότητας και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας στην Κορυτσά κ. Πρέντζι που έκανε λόγο για άψογη και συνεχώς βελτιούμενη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Αντίθετος στην ίδρυση αγροφυλακής ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος

Την αντίθεση του στην δημιουργία της αγροφυλακής, εξέφρασε σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της αστυνομίας για την παρουσίαση της αντεγκληματικής πολιτικής του 2006 στην Κοζάνη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εντελώς περιττή δαπάνη, κονδύλια, που όπως είπε, θα μπορούσαν να διατεθούν στα Νοσοκομεία. Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι “σε μια εποχή που επιδίωξη της πολιτείας είναι να μικρύνει το κράτος δεν υπάρχει λόγος αυτό να μεγαλώνει”, αφού η αγροφυλακή θα είναι κεντρικά ελεγχόμενη, θα αναπαράγει ένα συγκεντρωτισμό, ενώ θα παραπέμπει και στο παρελθόν.

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Κοζάνη το 2007

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας θα γίνει το Νοέμβριο του 2007 στην Κοζάνη στην Αίθουσα Τέχνης και οι μαθηματικοί της Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες Δευτέρα στο Κοβεντάρειο. Στις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 1.000 σύνεδροι, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, την Άνοιξη του 2007 θα γίνουν ημερίδες στις πόλεις των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας και της Πτολεμαϊδας, όπου θα αναδειχθούν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και όχι κατ' ανάγκην μαθηματικού περιεχομένου. Εν τω μεταξύ, την στήριξή τους προς την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, έχουν εκφράσει στο σύνολό τους οι τοπικοί φορείς. Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος είπε πως θα δοθεί η απαιτούμενη στήριξη από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης για την καλύτερη φιλοξενία των συνέδρων στην περιοχή.

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με το Δ.Σ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης

Η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης, Νομαρχίας Κοζάνης Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και ενδεχομένως του Υπουργείο Πολιτισμού θα δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης. Η πολυμερής χρηματοδότηση και μάλιστα διάρκειας δεκαπέντε ετών θα επιτρέψει την ανάπτυξη του σχεδιασμού για την καλύτερη λειτουργία του λαογραφικού μουσείου Κοζάνης συνεχίζοντας το έργο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου αξιοποιώντας το με τον καλύτερο τρόπο αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης χθες Δευτέρα το μεσημέρι. Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης λειτουργικά θέματα όπως η καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών το θέμα της τηλεθέρμανσης καθώς και η πρόσληψη ενός λαογράφου στη θέση του Διευθυντή.

Εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς

Εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης, διοργανώνει σήμερα Τρίτη η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Κοζάνης, θα κοπή η καθιερωμένη βασιλόπιτα προς τιμή των εκπαιδευτικών και θα ακολουθήσει εισήγηση του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη με θέμα “Η Εκκλησία και ο κόσμος κατά τους Τρεις Ιεράρχες ή η συνάντηση Ελληνισμού και Χριστιανισμού.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, προχώρησαν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ζητώντας την άμεση δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την σύσταση και πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού στα Κ.Ε.Π. με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η άμεση τακτοποίηση όλων των απασχολούμενων σήμερα συμβασιούχων στα Κ.Ε.Π.
Στην 24ωρη κινητοποίηση συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι αυτήν την ώρα (11:00 το πρωί) συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, από όπου θα προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Κοζάνης και στην συνέχεια προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: