Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Τρίτη 28/2/06

By on 28/02/2006

Σήμερα η εκλογή νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Συνέρχεται σήμερα από τις 9 το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία θα εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη και σε ένα δεκαήμερο περίπου η ενθρόνιση του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του σταθμού μας επικρατέστερος θεωρείται ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωάννου, ο οποίος εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου.

Οι Υπουργοί Ενέργειας Βαλκανίων και ΝΑ Ευρώπης στην Δυτική Μακεδονία εντός του έτους

Μέσα στο 2006 αναμένεται να γίνει η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα πλαίσια του δικτύου συνεργασίας που υπάρχει ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας όπως δήλωσε σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Πιλαλίδης, στα πλαίσια του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο για τις κοινωνικές δραστηριότητες των εργαζομένων στον τομέα της Ενέργειας. Οι Υπουργοί Ενέργειας πιθανότατα θα επισκεφθούν και την ενεργειακή καρδιά της χώρας δηλαδή το Λεκανοπέδιο Κοζάνης – Φλώρινας προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της χώρας. Στο συνέδριο σύμφωνα με τον κ. Πιλαλίδη αναλύθηκαν οι πιθανές επιπτώσεις από την φιλελευθεροποίηση του τομέα ενέργειας και στην Ελλάδα στις κοινωνικές δραστηριότητες των συνδικάτων με την συμμετοχή τους σε κινήματα, σε οργανώσεις πολιτών, σε συλλογικές προσπάθειες και σημείωσε πως από πλευράς ΔΕΗ και Υπουργείου Ανάπτυξης ελήφθησαν δεσμεύσεις πως θα ενισχυθούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Οικόπεδο στη ΖΕΠ αγόρασε η ΑΝΚΟ

Υπογράφηκε χθες Δευτέρα από το νομάρχη Κοζάνης και πρόεδρο της ΑΝΚΟ κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη και τον πρόεδρο της ΔΕΠΕΠΟΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας) κ. Λάζαρο Μαλούτα, το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου, έναντι 184.358 ευρώ, από την ΑΝΚΟ στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης. Στο οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων θα κτιστεί το ιδιόκτητο κτίριο της ΑΝΚΟ, όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της εταιρείας και η ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης. Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε την χθεσινή υπογραφή του συμβολαίου αγοράς του οικοπέδου ως ιστορική στιγμή καθώς η ΑΝ.ΚΟ. αποκτά τον δικό της χώρο στο διοικητικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας στην Ζ.Ε.Π. Ο κ. Μαλούτας από την δική του πλευρά αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας. Σύμφωνα με τον κ. Μαλούτα, μέσα στον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί το έργο της οδοποιίας στην Περιφέρεια και στις εργατικές κατοικίες, υποβλήθηκε πρόταση στο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” για το έργο της τηλεθέρμανσης στην Ζ.Ε.Π., ενώ αναμένουν στο επόμενο διάστημα την προκήρυξη του προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” για τα e-villages. Παράλληλα, ο κ. Μαλούτας, είπε πως θα γίνουν πιο ελκυστικές οι τιμές των οικοπέδων στην Ζ.Ε.Π. ενώ αμέσως μετά τις Αποκριές, θα ξεκινήσει η ενημερωτική καμπάνια για την πώληση των οικοπέδων της Ζ.Ε.Π. σε ιδιώτες.

Συνάντηση Νομάρχη Κοζάνης και Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κοζάνης- Σερβίων

Τον Νομάρχη Κοζάνης Ιορδάνη Ανδρεάδη επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κοζάνης – Σερβίων με αφορμή την εκδίκαση και δικαίωση μιας ένστασης ενός καπνοπαραγωγού την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Δ.Δ. Καισαρειάς κατά της ποιοτικής κατάταξης των καπνοφύλλων. Ο καπνοπαραγωγοί έθεσαν στον κ. Ανδρεάδη και άλλα ζητήματα που απασχολoύν τον κλάδο, όπως την τιμή διάθεσης του καπνού, τον καθορισμό ποσοστώσεων σε μπασμά και στην καλλιέργεια καπνών τύπου Κατερίνης. Ο Νομάρχης Κοζάνης στήριξε τα αιτήματα τους και τους διαβεβαίωσε πως θα τα μεταβιβάσει στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και στους βουλευτές του Νομού. Ανακοίνωση της ΝΕ ΚΚΕ Νομού Κοζάνης για τις τιμές των καπνών
το θέμα της τιμής των καπνών αναφέρεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Κοζάνης με σχετική ανακοίνωση. Υπογραμμίζεται πως η πολιτική που εφαρμόζουν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φέρνουν τους αγρότες σε απόγνωση αφού βλέπουν μέρα με τη μέρα να χειροτερεύει το βιοτικό τους επίπεδο. Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται πως η αγρότες που θίγονται από αυτές τις πολιτικές θα πρέπει να τις καταψηφίσουν.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: