Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 25/4/06

By on 25/04/2006

Σύσκεψη για τα σχολεία στην Περιφέρεια

Τα θέματα που αφορούν τη σχολική στέγη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης με τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Αλκιβιάδη Καλογήρου. Έγινε συζήτηση για τα σχολικά κτίρια που θα ενταχθούν στα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), καθώς και γι’ αυτά που υπολείπονται για να ενταχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λεούδης, αποφασίστηκε το 4ο Λύκειο Κοζάνης να χρηματοδοτηθεί από το Γ’ ΚΠΣ, ενώ το 7ο Γυμνάσιο Κοζάνης να μπει στη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Από την πλευρά του ο κ. Καλογήρου επισήμανε ότι ο ΟΣΚ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Περιφέρεια και σημείωσε ότι φέτος δαπανήθηκαν περίπου 49 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξοπλιστούν τα σχολεία όλης της Ελλάδας. Είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης του αμιάντου και των αλεξικέραυνων σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας και γνωστοποίησε ότι είναι υπό ίδρυση μία κινητή μονάδα για τη μέτρηση του διοξειδίου του άνθρακα μέσα στα σχολεία με σκοπό να τοποθετηθούν αισθητήρες και ειδικές εγκαταστάσεις, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας στις αίθουσες και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Πανεπιστήμιο του Οράν Αλγερίας

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο του Οράν της Αλγερίας, με την άμεση υποστήριξη του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στον Μάϊο αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Οράν, ώστε να διαμορφώσουν την πρόταση για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, την οποία θα υποβάλλουν στην Ε.Ε. για χρηματοδότηση, σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, του υπεύθυνου του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Τριανταφύλλου. Ο κ. Τριανταφύλλου είπε πως αναμένεται να λειτουργήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και θα παρέχει εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες στην περιοχή της διαχείρισης της ποιότητας του αέρα και τις προσομοιώσεις.

Στην Καστοριά το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής

Στην Καστοριά, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει μαζί με το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής. Το Συνέδριο έχει θέμα “Δημοσκοπήσεις και Στατιστική” και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Καστοριά από αύριο μέχρι και το Σάββατο 29 Απριλίου . Στο Συνέδριο συμμετέχουν περίπου 250 καθηγητές και ερευνητές από όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει αύριο στις 6.30 το απόγευμα.

Το 25ο συνέδριο Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά

Το 25ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί από 27 μέχρι και 30 Απριλίου στην Καστοριά. Το συνέδριο που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης έχει πανελλήνια διάσταση και αυτό διαπιστώνεται από τη συμμετοχή Ορθοπαιδικών από όλη την Ελλάδα, ενώ κλήθηκαν και θα μιλήσουν σε αυτό 11 ομιλητές από το εξωτερικό. Θα παρουσιαστούν πάνω από 150 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις ορθοπαιδικών από όλη την Ελλάδα, ενώ οι διαλέξεις ξεπερνούν τις 50.

Εκλογές Επιμελητηρίων: μέχρι σήμερα οι συνδρομές μελών

Από το Επιμελητήριο Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι σήμερα, η Υπηρεσία του Μητρώου θα παραμείνει ανοιχτή και πέραν τις 2:30 το μεσημέρι και για όσο απαιτηθεί, εφόσον υπάρχουν μέλη που θέλουν να καταβάλλουν τυχόν οφειλόμενες ετήσιες συνδρομές τους προς το ΕΒΕ για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές ανάδειξης των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν ορισθεί και θα γίνουν στις 4 και 5 Ιουνίου . Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΕΒΕ, η 25η Απριλίου είναι η τελευταία μέρα ταμειακής ενημέρωσης των μελών που οφείλουν συνδρομές.

“Ο Χορός της Ρόκας” στην Γαλατινή του Δήμου Ασκίου του Νομού Κοζάνης

Οι πασχαλιάτικες λαογραφικές εκδηλώσεις με την επωνυμία “Ο Χορός της Ρόκας” θα πραγματοποιηθούν και φέτος σήμερα Τρίτη ημέρα του Πάσχα 25 Απριλίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλατινής του Δήμου Ασκίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στην Γαλατινή στις 4 το απόγευμα με αθλητικές εκδηλώσεις: και πιο συγκεκριμένα με την ρίψη λίθου, αγώνα 100 μέτρων, άλμα απλούν και άλμα τριπλούν. Στην συνέχεια και αφού απονεμηθούν τα έπαθλα θα ξεκινήσει το λαογραφικό μέρος των εκδηλώσεων, με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς και με την αναβίωση του πατροπαράδοτου χορού της Ρόκας. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Ασκίου, το Τοπικό Συμβούλιο Γαλατινής, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ασκίου, ο Πολιτιστικός και ο Αθλητικός Σύλλογος Γαλατινής.

“Δίπλωμα Χορού” στην Μηλιά του Δήμου Ελίμειας

Το πατροπαράδοτο έθιμο “Δίπλωμα του Χορού” θα αναβιώσει και φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μηλιάς του Δήμου Ελίμειας, σήμερα Τρίτη ημέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, από τις γυναίκες του χωριού. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μηλιά και θα πάρουν μέρος χορευτικά τμήματα του οικισμού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας “Η Ειρήνη”, ο Χορευτικός Όμιλος Κοζάνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάκκας “Η Μπαμπγιάννη”. Μετά το τέλος της αναβίωσης του εθίμου του διπλώματος του χορού θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με τον Μάκη Γκατζιούρα, την Σούλα Δέλλιου και τον Παναγιώτη Πανουσάκο.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.