Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 25/10/05

By on 25/10/2005

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκπονεί τα μοντέλα ανάπτυξης των ΤΕΙ και ΑΕΙ όλης της χώρας

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε την εκπόνηση των μοντέλων ανάπτυξης των ΤΕΙ και των ΑΕΙ όλης της χώρας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, με βάση τα δεδομένα του νέου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, νόμος ο οποίος ψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα από την Βουλή. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος, το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει σύντομα για το νέο χάρτη των ΤΕΙ και των ΑΕΙ όσον αφορά τους εισακτέους για το 2006, με γνώμονα την βαθμολογική βάση του 10 που θα ισχύσει την επόμενη χρονιά. Στόχος για το δεύτερο σε φοιτητικό πληθυσμό της χώρας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είναι σύμφωνα με τον κ. Γκανάτσιο, ο μικρότερος δυνατός περιορισμός των μείωσης των εισακτέων με κριτήρια κοινωνικά, κυρίως για τις πόλεις οι οποίες φιλοξενούν τμήματα και σχολές ανωτάτων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Εγκρίθηκε από το ΥΠΑΝ η ίδρυση του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαϊδας

Την ίδρυση του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαϊδας στο χώρο της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ σε φάση προέγκρισης βρίσκεται η “θερμοκοιτίδα” των επιχειρήσεων που θα λειτουργήσει στο πρώην διοικητήριο της Λιπασματοβιομηχανίας. Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, γιατί το ΒΙΟΠΑ θα αποτελέσει κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό και θα είναι αποτελεσματικό εργαλείο ενόψει της μεταλιγνιτικής περιόδου. Ο αριθμός των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εγκατασταθούν στο ΒΙΟΠΑ, σύμφωνα με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας, ανέρχεται στους 94, ενώ τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο η έγκριση για την Ζώνη Βαρέων Οχημάτων.

Τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη – Σήμερα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης

Σήμερα Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Κοζάνη, θα μεταφερθεί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου, ανήκει στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας φιλοξενείται από το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ενώ με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου από τον ιερό κλήρο, τις τοπικές αρχές και τους πιστούς. Το Ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί και πάλι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου αύριο το απόγευμα και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες πρωί και απόγευμα, ενώ ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός μέχρι αργά το βράδυ για όσους θέλουν το να προσκυνήσουν.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ΑμΕΑ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση

Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης -συζήτησης που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ στο εργατικό κέντρο Κοζάνης. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα τόσο των οικογενειών όσο και των ίδιων των ΑμΕΑ, όπως η ένταξη τους στην παραγωγή η στήριξη των οικογενειών η οικονομική αρωγή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους παρουσιάστηκαν από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Στραβού καθώς και από το μέλος κ. Γιάννη Μητσιάκο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την ¨Δράση του Κόμματος” για τα προβλήματα της Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στον Περισσό στις 29-30 Οκτωβρίου 2005.

Ημερίδα για την παραγωγή βιοκαυσίμων στην Κοζάνη

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα “Καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών για Παραγωγή Βιοκαυσίμων – Η προοπτική μιας Νέας Αγοράς για τους Αγρότες”. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου της ΝΑ Κοζάνης. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίου ειδικοί για την ανάλυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, αλλά και εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης.

«Πάγωσαν» τα δημοτικά τέλη των Γρεβενών

Σταθερές θα παραμείνουν οι τιμές των δημοτικών τελών του δήμου Γρεβενών μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2005. Ακόμη, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ανάδειξη αναδόχου του έργου: “αναπλάσεις των οδών Γεωργίου Μπουσίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου” και την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2006, το οποίο θα ανέρχεται στα 30,3 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών ενέκρινε τη συμμετοχή του δήμου στη λαμπαδηδρομία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Τορίνο 2006”, η οποία θα διέλθει από την πόλη των Γρεβενών την 1η Δεκεμβρίου 2005.

Κλήρωση 20 εισιτηρίων της ΚΑΕ Μακεδονικός από τον Δήμο Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της συμπαράστασης στην ομάδα μπάσκετ ΚΑΕ Μακεδονικός ( Α1 Εθνικής κατηγορίας) και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε 20 τυχερούς φιλάθλους της καλαθοσφαίρισης να παρακολουθήσουν τα εντός έδρας παιχνίδια θα κληρώσει 20 εισιτήρια διαρκείας. Τα 10 πρώτα θα κληρωθούν σε παιδιά που είναι ενταγμένα σε ακαδημίες μπάσκετ της Κοζάνης ενώ τα υπόλοιπα 10 σε φοιτητές του ΤΕΙ και ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του ΔΑΚ Κοζάνης από επιτροπή του Δήμου Κοζάνης ενώ τα ονόματα θα δημοσιευτούν στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο. Για τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών μπάσκετ οι σύλλογοι θα πρέπει να δώσουν πλήρη κατάσταση των παιδιών ενώ οι φοιτητές θα δηλώνουν συμμετοχή στο κέντρο πληροφόρησης νέων του Δήμου Κοζάνης (τηλ 24610- 40575)

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: