Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 21/3/06

By on 21/03/2006

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης στο πλευρό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης στηρίζει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιου Γκανάτσιου, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ΤΕΙ. Ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ότι εγκαινιάζει μία σειρά συναντήσεων και επαφών με τους άλλους τοπικούς φορείς της πόλης της Κοζάνης, ώστε ολόκληρη η τοπική αγορά να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, όπου αναφέρει πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από πλούσια δασική βλάστηση, μοναδική ποικιλία δασών, άφθονους υδάτινους πόρους καθώς και πανέμορφους ορεινούς όγκους, τα οποία θα πρέπει να προστατεύουμε όλοι. Επίσης, σε ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται, πως η πρώτη ημέρα της Άνοιξης – η 21η Μαρτίου – που ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής αλλά είναι και ημέρα περισυλλογής για τις συνέπειες που υφίσταται το περιβάλλον από την συνεχιζόμενη καταστροφή των δασών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Κοζάνη αφιερωμένη στους : Αναγνωστάκη, Σαχτούρη, Λάγιο

Την παγκόσμια ημέρα ποίησης θυμάται για μια ακόμη χρονιά το περιοδικό “Παρέμβαση” με κύριο συνδιοργανωτή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και αρωγούς το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο. Η φετινή εκδήλωση στη Κοζάνη είναι αφιερωμένη σε τρεις Έλληνες ποιητές που “αναχώρησαν” τον προηγούμενο χρόνο : Μανόλη Αναγνωστάκη, Μίλτο Σαχτούρη και Ηλία Λάγιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου στο Λαογραφικό Μουσείο, αίθουσα πινάκων Μ Δραγώγια ( η είσοδος δίπλα από τη ΔΕΠΑΚ) στις 8 το βράδυ. Από τις 6 το απόγευμα ο χώρος θα είναι ανοιχτός όπου θα λειτουργεί έκθεση γενικού ποιητικού βιβλίου αλλά και ειδικών για τους τρεις ποιητές.

«Ο Πειρασμός» του Γρηγόρη Ξενόπουλου στην Κοζάνη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το έργο “Ο Πειρασμός” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη. Η παράσταση που θα δοθεί το Σάββατο, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ, το μαθητικό – φοιτητικό εισιτήριο είναι 10 ευρώ, ενώ θα διατεθούν και ομαδικά εισιτήρια για συλλόγους στα 10 ευρώ.

Πράσινο φως στον Ιορδάνη Ανδρεάδη από το ΠΑΣΟΚ για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης

Το πράσινο φως προκειμένου να ηγηθεί και πάλι του συνδυασμού “Νομός Κοζάνης στην πρώτη γραμμή” στις νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβε χτες από τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης, σε πανηγυρική εκδήλωση στο Κοβεντάρειο. Ο κ. Ανδρεάδης υποσχόμενος πλήρη και αναλυτικό απολογισμό της θητείας του ως νομάρχη τόνισε πως ο νομός Κοζάνης είναι δεύτερος σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα παρά τα εμπόδια που συνάντησε τα δύο τελευταία χρόνια. Όλοι οι ομιλητές (βουλευτές και πολιτευτές, ο δήμαρχος Κοζάνης και ο πρώην νομάρχης Κοζάνης κ. Πάσχος Μητλιάγκας) τόνισαν την ανάγκη να στηριχτεί ο συνδυασμός που διοικεί το νομό Κοζάνης από το 1995 που θεσπίστηκε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και γιατί εκφράζει το μεγάλο κίνημα της αυτοδιοίκησης στην περιοχή από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συστρατεύτηκαν από την δεκαετία του 1970 έως σήμερα.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: